新會員登記
搜索
樓主: kalvin

[求教] 龍婆爹 唔知乜佛曆

kalvin 發表於 22-9-2015 13:32
係呀,森林派.好少出牌,我朋友收埋一個,利害過泰山.

我都有一塊, 不過感受吾到點樣厲害過泰山
kalvin 發表於 22-9-2015 13:36
又嚇我,又冇用陰料,木材加人緣油,魯士啫.

我記得 古巴淑便好似係有d 問題o架, 你最好問下d 版主
小小牛 發表於 22-9-2015 14:11
我都有一塊, 不過感受吾到點樣厲害過泰山

聽聞就算加持了他自身咭片,戴在身不被猛獸所咬.
小小牛 發表於 22-9-2015 14:17
我記得 古巴淑便好似係有d 問題o架, 你最好問下d 版主

陰法下埸3「古巴蘇賓」淫亂,破戒失法力
http://www.unitehk.com/forum.php ... =16996&fromuid=9342
(出處: Unite 香港佛牌討論區)

爬文找到了,這個魯士是第一期,出道後整,現在滄海遺珠,引以為鑑.龍婆會做白衣,白衣又做龍婆,真是數不清.
kalvin 發表於 22-9-2015 14:17
聽聞就算加持了他自身咭片,戴在身不被猛獸所咬.

我都袋咗張係荷包呀
kalvin 發表於 22-9-2015 14:32
陰法下埸3「古巴蘇賓」淫亂,破戒失法力
http://www.unitehk.com/forum.php ... =16996&fromuid=9342
(出 ...

叫你個東密朋友發功, 打d 正氣入去
小小牛 發表於 23-9-2015 09:21
叫你個東密朋友發功, 打d 正氣入去

你想知,古巴還了俗,之前造的佛牌是否沒有法力?
kalvin 發表於 23-9-2015 09:51
你想知,古巴還了俗,之前造的佛牌是否沒有法力?

如果塊牌有入靈, 按各大大的講法, 製作的是出家人而還了俗的話, 是有影響的 但如果塊牌無入靈的話, 我個人諗應該無乜影響啩
小小牛 發表於 23-9-2015 13:33
如果塊牌有入靈, 按各大大的講法, 製作的是出家人而還了俗的話, 是有影響的  但如果塊牌無入靈 ...

唔係樣樣都入靈呀,剛出道都有正牌吧,只是其後越得到金錢,權力,地位,女人,就會侵蝕了靈魂入魔,選擺短暫的快樂.
kalvin 發表於 23-9-2015 12:28
唔係樣樣都入靈呀,剛出道都有正牌吧,只是其後越得到金錢,權力,地位,女人,就會侵蝕了靈魂入魔,選擺短暫的快 ...

個人選擇 la, 現行陰法的師父在早期出的正法法器, 有人覺得無問題,但有人則會全盤否定 Unite 因為嚴禁陰物,標準亦會比較嚴格,都係個句,師兄若有任何疑問,可查詢各大版主