新會員登記
搜索
樓主: MaMayipYip@FB

[求教] 戴了蝴蝶佛牌人緣運改善了...但每周一災禍發生

MaMayipYip@FB 發表於 19-9-2015 00:47
拍賣區?但為什麼人戴得好又放賣?

一般三十零四十個用作慈拍既牌對於我們版主來說一點也不多 當然有新有舊 但都不是自己帶過的 我們只得一條頸 所以不必想太多 重點係比機會你做善業改運 而你一直放錯重點 把改運的重點錯放在佛牌上 正確因果是你種善因就得到善果 而不是請到件佛牌就可以改運
要真正改變命運 不是單純請件佛牌咁簡單 你必須要明白一點出家人制作佛牌得真正目的 他們一般制作佛牌是為了跟居士們結緣 當然居士們收到佛牌前/後都會布施一點錢財到寺院 即是說他們從佛牌得到做功德的機會 ,另一個目的就是希望居士透過佛牌能憶念佛法僧的恩德

你要改變命運 就不要做佛牌徒 愚痴的迷信佛牌 而是做佛教徒 學習佛法改變命運

太多人愚痴地迷信佛牌 即使試帶了過百件牌 最多只能感覺得到「好好力」 而這些「好好力」也沒有幫佢改變了什麼的命運

如果單純依賴佛牌就咩都可以有 泰國就唔會有咁多窮人 香港就唔會有咁多牌佬損手結業離場

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
MaMayipYip@FB 發表於 19-9-2015 00:47
拍賣區?但為什麼人戴得好又放賣?

係慈善拍賣區,好多師兄師姐年資久了
佛牌就自然會多出來,自己帶吾哂
咪會拿出來做慈善拍賣,這是利人利己
明白嗎
亞特蘭提斯 發表於 19-9-2015 07:37
一般三十零四十個用作慈拍既牌對於我們版主來說一點也不多 當然有新有舊 但都不是自己帶過的 我們只得一條 ...

明白了。 謝謝你

好明顯係新做出來, 不論真假, 勸師姐不要再戴這款牌了, 好牌多的是呢
PrimaLaw@FB 發表於 18-9-2015 23:44
牛師兄之前都講過其實就算係真蝴蝶+未商業化變質之前,蝴蝶其實都只係幫到異性緣,普通人緣、生意客緣都 ...

Prima師姐, 我最近聽另一位牌商的分享, 他對早期蝴蝶王的評價比較正面, 對於大概 2553 之前出的蝴蝶牌和法物, 他自己個人都有收藏而亦都賣出過很多, 但 2553 年之后, 因為蝴蝶牌已經「工廠化」, 他亦沒有再去見 古巴傑士那和請蝴蝶牌番來賣了   

聽這位牌商講 古巴傑士那一些早期的事蹟和如何做早期的蝴蝶牌, 就會明白到為何蝴蝶牌會爆紅 由於篇幅關係, 我不講太多了, 而師姐你係網上搜索一下 古巴傑士那的報導, 剔除個d 牌商過份吹捧的成份, 都大概會有個瞭解了   我只簡單複述一下那位牌商所講, 早期蝴蝶牌的製作材料是非常好的, 同現在就算 古巴傑士那親手所做的牌的材料根本是天壤之別, 而根據他幾十個戴過早期蝴蝶牌的客的 fee back, 有些期數的蝴蝶牌招異性緣的確好厲害, 特別係第一期, 他有個有錢客請了第一期, 真係戴咗之后可以用「狂蜂浪蝶」來形容   而如果說蝴蝶牌只有招異性緣的功能, 這位牌商不認同的, 因為從他的經驗, 蝴蝶牌用了吾同的製作物料, 係一樣會出到旺人緣, 招財的效果的, 因為他戴蝴蝶牌的客人中不乏做 sales 和做銷售行業的, 好多都番來講話戴咗蝴蝶牌之后爆數爆到發夢都識笑 不過有一點佢同意, 真係無乜聽過蝴蝶牌有擋險的事蹟

當然, 我無戴過蝴蝶牌, 這些都只是這位牌商的個人見解   不過師姐你都問到一個 point, 古巴傑士那由無乜人識都現在爆紅, 如果話蝴蝶牌完全無料到, 呃人吹水老作嘅, 全部都係班牌商吹出來的, 似乎又並非如此

評分

查看全部評分

MaMayipYip@FB 發表於 19-9-2015 00:45
我已經好有心理預備去接受。但每次都好大獲。

師姐吾使驚, 除咗在 Unite 爬下文, 吸收多點佛牌的正確觀念, 不妨也看看 袁了凡先生的事蹟和他的著作「了凡四訓」, 只要保持每天行善去惡的心, 命運係一定改到的 至於戴佛牌出現的一些現像, 如壇主的情況, 戴象神牌吾夾, 咁咪吾好戴象神囉, 除咗我之前講的坤平, 人緣鳥之外, 師父自身, 必打, 士華 lee......和大自然版主所講的崇笛, 都在人緣上有吾同程度的幫肋的, 慢慢試下就好   

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
亞特蘭提斯 發表於 19-9-2015 07:37
一般三十零四十個用作慈拍既牌對於我們版主來說一點也不多 當然有新有舊 但都不是自己帶過的 我們只得一條 ...

對。。佛牌不是萬能的。。種善因。。才得善果
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 19-9-2015 09:56
Prima師姐, 我最近聽另一位牌商的分享, 他對早期蝴蝶王的評價比較正面, 對於大概 2553 之前出的蝴蝶牌和 ...

估唔到依家蝴蝶牌是玩具牌
杏壇浪子 發表於 19-9-2015 14:02
估唔到依家蝴蝶牌是玩具牌

個位牌商都很唏噓 e + 嘅蝴蝶牌搞成咁
請問我請一個坤平助人緣,咁請甚麼可以擋災?