新會員登記
搜索
樓主: MaMayipYip@FB

[求教] 戴了蝴蝶佛牌人緣運改善了...但每周一災禍發生

mrkit97 發表於 18-9-2015 16:48
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=13001&extra=page%3D1
http://www.unitehk.com/fo ...

Thank you.

咁你下次避開象神同蝴蝶 最好避埋婆羅門教既天神護法
我自己一帶象神就出事 命格唔夾

評分

查看全部評分

PrimaLaw@FB 發表於 18-9-2015 17:57
我最近喺朋友度見到一堆蝴蝶牌,個樣好肉酸,講真似假嘢,打聽之下,原來兩、三年前,佢老闆見蝴蝶牌興,好 ...

最近有一個牌商攞左成百個蝴蝶上佛堂掉 全部都係大模新牌 據了解全部都係親自去廟請的玩具牌

師兄,戴你頭像個位啦,好過蝴蝶多多聲
亞特蘭提斯 發表於 18-9-2015 18:10
最近有一個牌商攞左成百個蝴蝶上佛堂掉 全部都係大模新牌 據了解全部都係親自去廟請的玩具牌 ...

點解要拎去掉呀?

我朋友仲話,譬如有台灣商人俾舊錢古巴,佢地自己做牌,然後蓋古巴個印上去,即係類似franchise形式咁搞法。
PrimaLaw@FB 發表於 18-9-2015 18:32
點解要拎去掉呀?

我朋友仲話,譬如有台灣商人俾舊錢古巴,佢地自己做牌,然後蓋古巴個印上去,即係類 ...

咁我就唔知啦 反正一大堆 好牌都唔會掉啦
亞特蘭提斯 發表於 18-9-2015 18:07
咁你下次避開象神同蝴蝶 最好避埋婆羅門教既天神護法
我自己一帶象神就出事 命格唔夾
...

咩叫婆羅門教?

古印度教
幾年前已聽聞過戴古巴傑,,師父的牌,
初期運係會好沉先,睇下樓主你頂吾頂到,
同埋近年蝴蝶牌在廣州已有大量幾可亂真的仿牌生產,
所以請蝴蝶牌時冒必小心……
MaMayipYip@FB 發表於 18-9-2015 15:37
其實我知道,信佛就自然有做公德之心, 說真的我只是會無啦啦都會遇上黑禍. 食食下飯都會俾隔離枱個女人大 ...

恭喜你,債主主動找上門討債啊!還清就好快冇事!有因就有果,一面鏡子反射回來, 當初的業,今天承受扺消吧。當討債當成習慣,還有報施可以開心些。