新會員登記
搜索
樓主: auto1123

[討論] 新手問題,我適合戴什麼佛牌?謝謝

auto1123 發表於 17-9-2015 17:53
靜,悶, 講野一句起兩句止
唔好睇我依家講咁多野

樓主你自貼先

講笑

其實樓主想識女仔既話,可以參加下d活動丫,識下女性朋友先!!!!

樓主應該好fit丫~跑步

戴左坤平之後,唔會有個女仔走埋黎問你:靚仔,你可唔可以做我男朋友ga bor

其實戴坤平之後係會有d事發生,例如多左個女同事等等

但問題係你都要了解對方,追求,相處

最後提醒師兄:就係黎得太快,小心最後大家痛苦
ahyip1314 發表於 17-9-2015 17:55
唔好太過追求D所謂功效 唔係戴佐佛牌就會一帆風順既   佛牌其實主要只係保平安 講到尾其實係精神寄托(以上 ...

當然唔係! 其實視乎你有幾多福報,你自身福報越多,業障越少,就越幫到。
多多行善積德,你就會發覺就算繼續戴同一個牌,效果都唔同左。

評分

查看全部評分

毒L無界限師兄我都係
建議吾好再係牌鋪請牌,好多都純粹為左賺你錢而吾係真係幫你,
同埋佛牌只係助力,最緊要既都係自己個心要有佛,
戴左佛牌其實都只不過係助力,提醒你戴左神佛係身,
做野要諗埋結果,千其吾好妄想戴左佛牌同佢許個願就咩都有,
多行善報施最為緊要

不過如果要人緣既話坤平真係一個好好既助力,
而本身必打有強大既瀉惡本能,
瀉惡簡單d甘講姐係個人可能會黑仔左,
但當瀉完惡後個人做起事上黎就會順d,
有d人瀉惡可能瀉幾個禮拜,有d可能幾個月,
睇返你本身自己個業障有幾大

所以都係建議師兄無論有無戴牌都好,
最緊要有善心,多幫自己積陰德,
做完善事個人心情都會靚d,

同埋師兄本身未接觸過佛牌,建議師兄係unite 泰國佛牌小知識 (新手必入)
http://www.unitehk.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=73
呢個網站到update下自己既知識先,
有咩吾明可以再問,好多師兄會解答你既問題
同埋建議師兄 可以打返電話/親臨返你供請此牌既鋪頭詢問返呢塊牌既資料,
佛歷,師傅名稱,邊間廟
仲有最緊要既一樣野我漏左講.!!
千其切記吾好接觸陰牌,吾好相信陰人同你講陰牌可以幫到你d乜,
就算真係幫到你成願,個代價除時大個你個願望,
所以凡事量力以為甘就最fit拉
PrimaLaw@FB 發表於 17-9-2015 18:22
當然唔係! 其實視乎你有幾多福報,你自身福報越多,業障越少,就越幫到。
多多行善積德,你就會發覺就算 ...

嗯 每人戴佛牌既理解都唔同  多謝
頭像被屏蔽
人緣方面..坤平唔錯..........如果請向四面神許願...成願要還願..做善事都得.................記著多行善積德...........有福報自然會好
頭像被屏蔽
auto1123 發表於 17-9-2015 17:48
嘩!
我朋友真的冇介紹錯,你們真的的很樂意幫我,真的謝謝
即坤平 都是成願後,做善事還願就可以?

還願方式係睇你點講啦
坤平佛助到人緣既,但不分男女,要搵到正式女朋友都要靠自己既努力
頭像被屏蔽
杏壇浪子 發表於 17-9-2015 19:28
人緣方面..坤平唔錯..........如果請向四面神許願...成願要還願..做善事都得.................記著多行善積 ...

浪子哥又轉左頭像

謝謝
我就係因為肥先跑步

同埋我都3張野,可能識女朋友更難
之前做義工都識到好多妹妹仔朋友
不過可能妹妹仔未必對我呢d大叔有興趣
希望佛牌同埋積功德可幫到我
謝謝你的意見