新會員登記
搜索
樓主: gmg168888

[分享] 體驗 屈班柏 之 請牌 爆粗編

gmg168888 發表於 16-9-2015 00:13
師兄!修行過?接近他心通?如何感化他們?....師兄!會吾會誇張左呢?小弟只糸凡夫俗 ...

今天的他,正如昨天的我,不用特別去修,只要達到一絲不亂的心,自然會打開那度法門,証明你己升了一級,
從這個世界科學解釋,就是三維立體空間,去看二維世界直線世界,如果有人是從螞蟻的界境升到人界,

自然看到螞蟻的缺點,也看到更廣濶的世界,而螞蟻是無法看到三維世界,我們也未能看到四,五,六維的空間.

要用慈悲心去感化,就是你高他們一級應要做的事.但也是知易難行.
PrimaLaw@FB 發表於 16-9-2015 00:30
係咪係泰國寺院內?

响屈班柏內
PrimaLaw@FB 發表於 16-9-2015 00:21
其實,依家好多香港人都好無品,唔係淨係大陸呀!明明走嚟r著數,重要聲大大,以為自己高人一等!
...

其實糸個人問題!   有個中國客[肯定糸做生意]....請牌超過10萬匹20萬匹,,但禮貌都ok架!...
Dicky826 發表於 16-9-2015 00:24
我上次見到有人請牌講價,真係想打鑊佢

師兄!糸邊度見到?
gmg168888 發表於 16-9-2015 00:35
師兄!糸邊度見到?

就係屈班柏供請處,個師父一聽見佢講價,就立即呆左
kalvin 發表於 16-9-2015 00:33
今天的他,正如昨天的我,不用特別去修,只要達到一絲不亂的心,自然會打開那度法門,証明你己升了一級,
從這 ...

客氣!客氣!   小弟生牲頑劣
Dicky826 發表於 16-9-2015 00:39
就係屈班柏供請處,個師父一聽見佢講價,就立即呆左

龍P車....都立即呆左?   龍P車  EQ好高架!
gmg168888 發表於 16-9-2015 00:52
客氣!客氣!   小弟生牲頑劣

研究一下,曾經有人同我講,自從修了佛法後,越發覺太太的缺點多了,身邊的朋友說的話表裏不一,呵呵.
kalvin 發表於 16-9-2015 01:01
研究一下,曾經有人同我講,自從修了佛法後,越發覺太太的缺點多了,身邊的朋友說的話表裏不一,呵呵. ...

多謝師兄!
頭像被屏蔽
PrimaLaw@FB 發表於 16-9-2015 00:21
其實,依家好多香港人都好無品,唔係淨係大陸呀!明明走嚟r著數,重要聲大大,以為自己高人一等!
...

十分認同