新會員登記
搜索
查看: 2689|回復: 9

[討論] 岩岩聽鄧光x師傅話拜泰國四面神要番泰國還願

叫5好系香港,一定要番泰國

仲有話香港..."窄窄地" "好鬼小器"
四面神在天上無處不在,邊有地區分
adatonywu 發表於 25-9-2011 21:22
C兄都有睇
香港四面神..."窄窄地"

CHING誤會左喇
其實佢係同果位細膽先生暗示.......師父自己個荷包窄窄地

真係有心要還神......向自己屋企尊供奉型還都得

誠心最重要{:6_327:}
我曾聽過d人話, 晌邊到求就邊到還...
e.g.香港個間求, 最好去番果到還..
唔知係咪呢?
頭像被屏蔽
最重要有心,{:6_327:}
我之前係泰國拜,但係香港還神
還神果陣心諗"如果我有時間會返泰國還多次"
先果排我得閒d,就過左泰國再還神啦
lams04 發表於 26-9-2011 00:08
我之前係泰國拜,但係香港還神
還神果陣心諗"如果我有時間會返泰國還多次"
先果排我得閒d,就過左泰國再還神 ...

我覺得....."佢地"總會係你唔覺意O既時候令到你有時間/有能力番去還

我試過一次...明明陪緊D女士們SHOPPOING, 唔會經過果間廟.....(小弟承認....果次真係唔記得要還神)
但就係會有D意外, 例如準備番酒店放低D戰利品之前遇到大塞車, 所以諗住去醫完肚先,
跟住就會記起間廟係你隔離條街, 而且女士們忽然好易話為咁話不如入廟參觀下嚕

所以........我每次還神都會好誠心架

有借有還上等人{:6_327:}

el8840696 發表於 26-9-2011 00:31
我覺得....."佢地"總會係你唔覺意O既時候令到你有時間/有能力番去還

我試過一次...明明陪緊D ...

你講得o岩,最緊要誠心
上次我係太耐冇過泰國,所以先係香港還住先