新會員登記
搜索
查看: 4414|回復: 38

呢個係乜牌呢?又係尋寶回來的.

今日再去西九龍中心揾亞姐織繩,途經夜冷排檔,咪看看又什麼東西,

擺咗好多牌,就發現這個牌,見到合眼緣,咪用咗$150供請回來,

拆開個殼,果殼內裏都生銹,外面前後膠化晒,相信都有啲時間掛,

近期供請很多牌,結很多善緣,諗住逐個牌試,如果試過真係work,

再轉贈朋友.

補充內容 (17-9-2015 02:10):
龍婆添 2517 第一期 (Block叻) 大模 碰派坤平
http://www.unitehk.com/forum.php ... 87&fromuid=9342
(出處: Unite 香港佛牌討論區)

幾分相似,剛取上手又fe...

評分

查看全部評分

.......ching , 街口果檔排檔?
fox 發表於 12-9-2015 23:47
.......ching , 街口果檔排檔?

好多檔,當然有很多新貨,立立靚是流野.
kalvin 發表於 12-9-2015 23:50
好多檔,當然有很多新貨,立立靚是流野.

排檔請就....祝你好運,咩原因唔講la.....免得阻排檔做生意

當然有真有假,睇下你識唔識揀,睇果殼都咁舊,加上我感應到磁場好大,所以咪斷估無辛苦,
多謝師兄祝我好運,已連續四日行好運,百無禁忌.

果舊殼裏面發黑

果舊殼裏面發黑

11號尋宝

11號尋宝

11號尋宝

11號尋宝

10號尋宝

10號尋宝

10號尋宝

10號尋宝

10號尋宝

10號尋宝

10號尋宝

10號尋宝

10號尋宝

10號尋宝
kalvin 發表於 13-9-2015 00:18
當然有真有假,睇下你識唔識揀,睇果殼都咁舊,加上我感應到磁場好大,所以咪斷估無辛苦,
多謝師兄祝我好運,已 ...

係D咩磁場反應?(真心討教)!
cpo 發表於 13-9-2015 00:46
係D咩磁場反應?(真心討教)!

好耐之前遇過修密宗法高人,他說能夠觸摸物件,那些物件當然是加持過的聖物,就能感應磁場境界,(講到好似海虎漫畫咁利害,唔係果隻喎.)

即係氣的流動方式,我和他很有緣遇到,聽佢講:佢平時經常諗經打坐,過了一牌,眼看不到,但發覺隻手揸住密宗唸珠,感應到氣的走法,

那次他先後比咗兩件法器我揸咗幾分鐘,問我有什麼反應,一件我答佢:好澎湃洶湧,另一件就相反:好輕飄飄感覺.

佢讚我都可以感受到氣,同埋話法器所造的物料有分陰,陽,我沒有追問落去,跟住叫我再揸住一個杯,今次我感覺唔到了,

佢話普通物件也有微弱的氣,而佢都可以感受到,所以明白到呢個世界眼睇到未必真,要用心去睇.

至於呢個佛牌,我第一次觸摸,好似震動感覺,時間越耐,就會有陣氣湧上頭頂,跟住頭好重感覺.所以覺得呢個唔係流嘢.
kalvin 發表於 13-9-2015 01:27
好耐之前遇過修密宗法高人,他說能夠觸摸物件,那些物件當然是加持過的聖物,就能感應磁場境界,(講到好似海 ...

我試過,俾我帶開個牌俾人拎上手握住,話個牌好詳和!不過我自己攞過好多牌上手學人試,不過都係靈感覺!哈哈……隨緣罷!見師兄您提開個話題,又討教吓!多謝師兄花時間打字回小弟問題!谢
cpo 發表於 13-9-2015 01:44
我試過,俾我帶開個牌俾人拎上手握住,話個牌好詳和!不過我自己攞過好多牌上手學人試,不過都係靈感覺!哈哈 ...

其實近呢一年我個鼻能嗅到啲味,怎樣講好?

例如:我嗅過一次的氣味我會記得,最近我在家中嗅了一個佛牌1次氣味(沒有刻意嗅,陣香味溢出空氣中,出了街幾個鐘,

突然發現果陣香味係我附近飄過來(可能你會說,該粒子是一早存全你的鼻框內),果牌擺咗屋企,咁隔一個月後又出現呢?可能我思覺失調,哈哈>

師兄為何咁想知呢?你又有什麼分享?
頭像被屏蔽
謝謝分享的