新會員登記
搜索
樓主: gmg168888

[分享] 體驗 屈班柏 之 還俗 孔敬 差也pool 編

gmg168888 發表於 11-9-2015 21:54
多謝支持!仲要....後續.....小小..心入面既感想..分享

係呀, 等緊你大哥講點樣可以收入多過付出呀
cpo 發表於 12-9-2015 08:32
我友人問_如想做仁短其出家,可否穿白飯魚,因為怕銀腳喎可以申請嗎?因其有嚴重腳厎肋膜炎!可否特別因準? ...

師父!...如果特別例子..你的話!...我諗..要同該專廟溝通會比較好!...   未必有一個统一答案
小小牛 發表於 12-9-2015 15:45
係呀, 等緊你大哥講點樣可以收入多過付出呀

牛兄!...記性...真好!
gmg168888 發表於 12-9-2015 17:12
牛兄!...記性...真好!

咁 gmg兄幾時講啫

哈哈哈哈哈   肯定放最后啦
睇到都好感動,師兄佩服。 而我知香港法身寺都有給善信短期出家,各位有興趣短期出家可以近近地去法身寺試下,我都想試但老婆實反對。
9394abc 發表於 14-9-2015 19:50
睇到都好感動,師兄佩服。 而我知香港法身寺都有給善信短期出家,各位有興趣短期出家可以近近地去法身寺試 ...

老婆實反對...點解?
我老婆冇宗教信仰唔信佛,我知佢性格,如果我去出家一排丢低佢和屋企細路唔理,佢一定反對。
9394abc 發表於 14-9-2015 20:57
我老婆冇宗教信仰唔信佛,我知佢性格,如果我去出家一排丢低佢和屋企細路唔理,佢一定反對。 ...

師兄!其實系無所謂架!有心就得啦!多做善事!心誠則靈!
謝謝教誨!