新會員登記
搜索
樓主: timtim123

[已結緣] 捐錢修建佛塔 可得龍婆庵自身一尊12/9/2015 23:59:59

小小牛 發表於 11-9-2015 14:11
下標:Kreta兄, 暫時得一位咋, 仲要月尾先有錢過數  等我再努力下先, 不過有d 友, 剩係識戴牌,  ...

下標:哦.....唔緊要....量力而為,最緊要有心
下標:Kreta兄, 暫時得一位咋, 仲要月尾先有錢過數  等我再努力下先, 不過有d 友, 剩係識戴牌,  ...

下標:牛師兄你都幚下手啦!

補充內容 (11-9-2015 14:19):
捐少少
頭像被屏蔽

其實我都唔係好明牛兄意思說有D友剩係識戴牌,但就無心供僧的意思。我觉得每個人都有自己方法去做善事或做唔做供僧,好似以我為例,我喜歡捐牌做慈善,也捐比廟,慈善團体。也是出的內心的。
下標:睇黎冇人超越$800支持捐廟塔做功德

評分

查看全部評分

kreta 發表於 11-9-2015 14:18
下標:牛師兄你都幚下手啦!

補充內容 (11-9-2015 14:19):

下標:我都會捐的, 集中埋d 錢一次過數到你戶口
timtim123 發表於 11-9-2015 15:34
其實我都唔係好明牛兄意思說有D友剩係識戴牌,但就無心供僧的意思。我觉得每個人都有自己方法去做善事或 ...

Tim兄, 我意思係有d 人喜歡戴佛牌, 例如我朋友就有很多個同事都有戴佛牌, 但如果講起某某泰國寺廟需要籌建什麼, 需要捐助啊, 他說這些同事聽完就算, 無乜反應
冇所謂啦,佢地捐唔捐係佢地自由,知道自己盡左力去嘗試叫佢地捐廟起塔,各大天神同彿陀都唔會怪你,反而讚賞你
小小牛 發表於 12-9-2015 14:22

下標:牛師兄個戶口唔係我架,你睇下大自然版主個post 喇,錢係入落指定戶口然後送交佛寺建塔,師兄你其實可唔使等其他人,自已捐就可以,

評分

查看全部評分

小小牛 發表於 12-9-2015 14:22

尋晚據聞已捐款,請祢移玉步將入數紙post到以下連結內.

http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=44373&extra=page%3D1

功德無量

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
guyguy 發表於 12-9-2015 14:39
冇所謂啦,佢地捐唔捐係佢地自由,知道自己盡左力去嘗試叫佢地捐廟起塔,各大天神同彿陀都唔會怪你,反而讚 ...

多謝師兄喜心,恭喜師兄投得心頭好,請三天內入數且上傳入數紙,thanks