新會員登記
搜索
樓主: luiho

[組合] 龍婆添 扑叻 符珠+屈當一配戴報告

杏壇浪子 發表於 12-9-2015 14:19
也可以的。。唔知放咩好的。。

放番當地嘅海產咪得囉, 不過d o架仔可能以為你痴咗線
luiho 發表於 12-9-2015 15:02
係呀,呢度有位師兄粒花生糖珠有名次要15k

咁計也剎係貴d 嘅
luiho 發表於 12-9-2015 15:05
少唔怕,放生有既叫我,擔擔抬抬,多多益善。

好呀, 希望第日有錢實現我的放生夢想時, 再請 Luiho兄支持
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 12-9-2015 16:07
放番當地嘅海產咪得囉, 不過d o架仔可能以為你痴咗線

日本人好像少放生咁
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 12-9-2015 16:14
咁計也剎係貴d 嘅

幾好的呢
杏壇浪子 發表於 13-9-2015 01:21
日本人好像少放生咁

你單單睇 e 個民族係南京的暴行, 點會有放生的善行 剩係叫佢地吾好殺鯨魚, 殺海豚, 都擺哂軍國主義個死人款出來, 正八架
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 14-9-2015 14:10
你單單睇 e 個民族係南京的暴行, 點會有放生的善行  剩係叫佢地吾好殺鯨魚, 殺海豚, 都擺哂軍國 ...

係軍國主義比較麻煩了。。日本現在好多都追求和平了
杏壇浪子 發表於 15-9-2015 08:09
係軍國主義比較麻煩了。。日本現在好多都追求和平了

日本這個民族由於係一個島國民族, 地理位置又處危險地帶, 所以整個民族的內心底裏都是十分自私的, 如果分析起上來真係有排講 係呀, 日本普遍的人民都吾想打仗, 追求和平, 但只要一涉及自身民族的利益, 話之你聯合國定乜 Q 約章吖, 還是你們愛護動物團体示乜鬼威吖, 鯨魚, 海豚, 藍鰭吞拿我八架照殺照食, 你吹得脹我咩   
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 16-9-2015 14:00
日本這個民族由於係一個島國民族, 地理位置又處危險地帶, 所以整個民族的內心底裏都是十分自私的, 如果分 ...

捕殺太多海洋生物了
杏壇浪子 發表於 17-9-2015 01:35
捕殺太多海洋生物了

同埋你留意下, 日本這個民族吾太主張素食的