新會員登記
搜索
樓主: forvarin

[分享] 大家建唔建議找師父做法事

PrimaLaw@FB 發表於 31-8-2015 12:04
係呀! 唔知結夏安居幾時完,完咗可以去九龍城供僧!

你平時有去開供僧?非常好,大功德,要持之以恆

太和結夏安居你有無去?
頭像被屏蔽
做善事實際。。梗係覺得來港某些是呀贊來。。賣廣告。。可能也有陰法阿贊。。。但都好多善信去做
有次我去灣仔法身寺,龍p問我多數邊度請佛牌多,,

於是我答佢,,初時戴佛牌其中一間店名,龍p聽了,,

哦!果間店以前請過我去幫善信唸經,,

你話搞吾搞笑,,香港請泰國和尚到店為善信卜石....
但係以前有間店請到魯士蘇波,,真係有料到,,

佢為我卜石果陣,,真係感覺到有一種強大而平靜的正氣入我身,,

所以都吾係間間呃人既,,要靠自己了解位師父先決定去吾去.......
相信好多師兄比咗意見你....
最緊要按自己能力和需要,實際一點做善事,比請師父做法事....刺符....還好!!!
命裡有時終須有 命裡無時莫強求
好多嘢命中注定,知足見好就收!!!
danielchung 發表於 31-8-2015 14:20
你平時有去開供僧?非常好,大功德,要持之以恆

太和結夏安居你有無去? ...

無去,夾唔到時間!
頭像被屏蔽
queenchelsea 發表於 31-8-2015 22:03
相信好多師兄比咗意見你....
最緊要按自己能力和需要,實際一點做善事,比請師父做法事....刺符....還好!!! ...

可能命注定了
做貼金升運和魯士灌頂應該冇乜用, 之前我有個升職機會, 於是走去做貼金和魯士灌頂希望能提升事業運升職機會, 可惜最後都升職失敗, 看着他人升職, 所以做任何事都應靠自己, 唔好花錢去找些旁門左道喇。
PrimaLaw@FB 發表於 1-9-2015 00:12
無去,夾唔到時間!

可能九月十月左右就解夏安居,到時去咪得囉
我两种都要,大部分资金行善,小部分资金做法事。