新會員登記
搜索
樓主: forvarin

[討論] 同事見到我戴佛牌的反應

因為D人睇戲睇上腦
你果d同事吾了解佛牌呢樣野就以為係養鬼仔 我覺得佢地係上網睇得多膠post先會咁樣
頭像被屏蔽
mingwong814 發表於 29-8-2015 19:01
你果d同事吾了解佛牌呢樣野就以為係養鬼仔 我覺得佢地係上網睇得多膠post先會咁樣 ...

都係班玩陰人。。唉
除左陰人,,D戲都成日誤導人以為佛牌就係邪野,,,
戴牌的係你自己·只要戴正牌的就等有機會先同D同事傾吧·或者有邊日佢需要幫助的時候會主動問你
的確係咁,一般人都以為戴佛牌就同養鬼仔有關,唔好似為港人唔盲塞,好多都係人云亦云....九唔搭八
主要是香港人對佛牌有誤解、唔了解唔清楚但又唔會嘗試去理解問清楚........所以我在請第一塊牌前做了些功課 research 一下先敢請牌,都怕自己請咗陰牌中伏..............
我都是返office工,不過都少show牌出來,唔係怕人誤會或歧視,有時起身坐低,條鏈太長成日撞到張台怕撞爛......我塊祟迪個殼都因此而壓凹咗.........所以都係放在衫內............
頭像被屏蔽
kreta 發表於 29-8-2015 20:41
的確係咁,一般人都以為戴佛牌就同養鬼仔有關,唔好似為港人唔盲塞,好多都係人云亦云....九唔搭八 ...

同意師兄所說