新會員登記
搜索
樓主: tommy1991111

[討論] 選佛牌,眼緣還是力量重要?

頭像被屏蔽
小小牛 發表於 27-8-2015 13:50
如果你懂得跟從 佛陀/聖人的教法, 你將會擺脫命運的枷鎖, 修行到的果位愈高, 你愈自由 {:1_284: ...

明白。。學到野
頭像被屏蔽
PrimaLaw@FB 發表於 27-8-2015 14:56
無錯,的確恒河沙數的「業」是無可能盡的,但係都唔會一齊報,正如d福報亦唔會一齊來。李+x有大福報,相信 ...

好高深學問呢。
小小牛 發表於 27-8-2015 11:41
Prima師姐這個問題很有趣, 我昨天都同一個牌商從另一個角度探討過類似的問題  但首先, 你這個問 ...

係唔係應該信耶穌得會好d
varaisb 發表於 27-8-2015 17:29

信耶穌咪一樣要面對「業力」,耶穌都無可能改 or help you delete it。如果信耶穌就可以delete哂以前嘅嘢,咁美國就無人命運悲慘、遭逢不幸啦!
頭像被屏蔽
PrimaLaw@FB 發表於 27-8-2015 18:27
信耶穌咪一樣要面對「業力」,耶穌都無可能改 or help you delete it。如果信耶穌就可以delete哂以前嘅嘢 ...

對的。。認同。。。
varaisb 發表於 27-8-2015 17:29

為何師兄會有這想法呢, 因為信耶穌可以撥無因果嗎
小小牛 發表於 27-8-2015 10:03
吾好咁高要求 la, 蒼井空咁嘅款好難揾o架

太老

窮都比我們富有
PrimaLaw@FB 發表於 27-8-2015 14:56
無錯,的確恒河沙數的「業」是無可能盡的,但係都唔會一齊報,正如d福報亦唔會一齊來。李+x有大福報,相信 ...

是的, 我們無量劫以來的業報當然不可能在一世中同時爆發, 但何時, 何地, 何人來報, 是 A + C 先, 還是 B + F + N + O, 定係 A + B + C 順序, 一般人是不可能了知的, 世界很多人都是由一出世到老死都生活窮苦, 亦有一少撮人由出世到老死都生活富足, 這不是按人世間的常理可以推測出來的, 不是, 嗱, 我都行衰運行咗十年 la, 要還嘅都還咗好多 la, 來緊嘅日子仲吾行運一條龍 但現實上, 有一句話叫:低處未算低, 黑處未算黑 有關風水命理和因果的關係, 太複雜了, busy now, 等第日有機會再和 師姐探討

其實 袁了凡先生的經歷, 是相信因果輪迴, 而希望改變命運的人一個很好的借鑒 何況 袁了凡先生並沒有帶佛牌唷, 那麽我們有帶佛牌的人, 有 龍婆/天神的幫助, 信心應該就更大了

哈哈, 有人嫌棄蒼井老師了