新會員登記
搜索
樓主: tommy1991111

[討論] 選佛牌,眼緣還是力量重要?

小小牛 發表於 25-8-2015 14:59
哥仔你揾到合你眼緣嘅女朋友未啫

小小牛 發表於 25-8-2015 14:49
其實愈偉大嘅師父, 他們做的牌係愈容易夾人的, 最多就係你自身的業報問題使到 師父的法力幫你吾到 {:4_45 ...

明白。
牛師兄,如果係自己業報問題,咁即係等到業報盡了,就會發覺個牌開始幫到喇喎?

吾好咁高要求 la, 蒼井空咁嘅款好難揾o架
PrimaLaw@FB 發表於 26-8-2015 20:16
明白。
牛師兄,如果係自己業報問題,咁即係等到業報盡了,就會發覺個牌開始幫到喇喎? ...

Prima師姐這個問題很有趣, 我昨天都同一個牌商從另一個角度探討過類似的問題 但首先, 你這個問題有一點要先確定的是, 除了 佛陀, 無眾生的「惡」業是能夠報(消)盡的, 就算 阿羅漢, 十地大菩薩都未盡 好了, 如果我們恒河沙數的「業」當中, 某些定業係一定要報的, 那不要說 龍婆, 就算 佛陀親臨都不能改 or help you delete it, 所以有個香港牌商私底下同我講, 就算帶住擋險最出名, 曾經救過很多善信的師父牌, 一樣有善信死於橫禍的, 只是泰國人報喜不報憂而已, 而亦有一說是這些「反面」報導被泰國的牌商攔截了

姑勿論這些講法是真還是假, 正如 釋迦牟尼佛所言:「業力不可思議」 要真正能夠解答師姐你這個問題 : 究竟我還要消除幾多業障, 個牌先幫到我o架 除了 佛陀, 就只有三明六通的大阿羅漢, 或者八地或以上的大菩薩, 才能夠以宿命通真正能夠比較全面的解答到你, 而就算邵康節番生, 地球上最真才實料的易學家, 算命佬, 風水師, 占卜師......他們都只能少份地, 大概地俾dd 批示你嘅   高手, 學過法, 有些少神通, 能夠通靈的又或者能夠解答你多d
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 27-8-2015 11:41
Prima師姐這個問題很有趣, 我昨天都同一個牌商從另一個角度探討過類似的問題  但首先, 你這個問 ...

真係。。命運決定一切?

呵呵, 你也不弱啊 浪子兄
杏壇浪子 發表於 27-8-2015 13:12
真係。。命運決定一切?

如果你懂得跟從 佛陀/聖人的教法, 你將會擺脫命運的枷鎖, 修行到的果位愈高, 你愈自由 如果你跟隨世俗, 追隨自我的私慾而活, 命運必定與你永在, 阿門
小小牛 發表於 27-8-2015 11:41
Prima師姐這個問題很有趣, 我昨天都同一個牌商從另一個角度探討過類似的問題  但首先, 你這個問 ...

無錯,的確恒河沙數的「業」是無可能盡的,但係都唔會一齊報,正如d福報亦唔會一齊來。李+x有大福報,相信無乜人反對;但係都唔係一出世就大富大貴。

八字既然可以大致顯示一個人一生命運,咁即係未出世命運已經註定,咁又憑什麼來註定一個人嘅命運? 過去世嘅「業」?
如果係咁,條命(時辰八字)係一出世已經定咗,但係幾時發達、幾時破產,d好運衰運幾時來,所謂時來運到? 其實就係過去世果d「善業惡業」幾時來報?

亦即係話,八字命盤係顯示我地今世人咩時候受咩報,而這些「報」是我們過去世所造的;不過我地普通人唔識解讀,只有學過易學、命理學、或者有神通者(所謂高人)先識解讀而已。

如果一個人行緊衰運,果個行緊嘅「衰運」應該是有時間限期嘅,因為未出世連個運(幾時受咩報)都係註定(即係果d十年大運、流年運、血光之災之類),只不過普通人唔知咁解。
在理論上,衰運是無法改變,因為它係一個結果。但假如果個人今世做好多善業,有可能以呢d善業嘅功德,幫助渡過嗰個衰運,至于其他衰運(惡報)
,應該係暫時唔關事,因為它們是有schedule,好可能暫時未輪到!

至於,佛牌會唔會幫忙(渡過難關),又或者會點幫忙,咁就唔知!
眼緣, 你揀牌,牌揀你~~~
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 27-8-2015 13:42
呵呵, 你也不弱啊 浪子兄

我好窮的