新會員登記
搜索
樓主: tommy1991111

[討論] 選佛牌,眼緣還是力量重要?

頭像被屏蔽
hong 發表於 25-8-2015 02:14
眼缘还是力量
如果有尊灵验牌但品相却烂烂的/一尊普通牌但品相却很美那该选择那尊{:1_20 ...

應該好多選品相
頭像被屏蔽
chantel 發表於 24-8-2015 23:59
呢個又啱啊!
之前就係好心急想要塊坤平
所以係呢到見到叫做啱啱地心水就同師兄請返黎

點解唔戴了。轉左戴咩牌了
頭像被屏蔽
以我自己個人而言,剛接觸佛牌的時候認識多D和有佛牌的朋友們多些交流溝通,慢慢有点認識之後就去做研究,去找資料,自己去試下感受下。當然自己的主觀感受也十分重要,泰國佛牌歷史和知識實在學之不盡,小弟也在學習當中,加上自己曰常努力學習,多行善,佛牌力量自然會幫助你,再加上正信正念,必定一切順利,自然身心健康。
眼緣啦!
唔合眼緣你對住佢都會眼怨,幾有力你都唔會信...
咁不如由眼緣開始。
正如追女仔一樣,佢合你眼緣,抱怨都少D
PrimaLaw@FB 發表於 24-8-2015 15:10
用料就好似阿贊jun嘅帕更也坤平咁樣,非常罕有難求,或者非常足料,又或者用料名貴?

...

是的, 派更也粉 + 法門 + 阿贊 Jun, 合共做就了派更也的傳奇 有很多名牌都是因為 師父, 用料是其次, 但派更也之成名則主要是因為咩 Nid 的骨灰粉, 師姐舉這個例子很貼切    

市場價值好多時都是來自於口碑的, 又或者「廣告」宣傳
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 25-8-2015 14:16
市場價值好多時都是來自於口碑的, 又或者「廣告」宣傳

對呀。。認同
tommy1991111 發表於 23-8-2015 22:37
就以屈當一 為例,可能每個人戴開這佛牌都公應屈當這塊牌比較有力
但我個人覺得這塊牌不合眼緣

首先, 你有無錢先, 屈當一好貴o架喎 如果有, 就梗係屈當一又請, 合你眼緣嘅某龍婆的四面神又請 la

師兄, 眼緣 e d 嘢好死o架咋, 以前的婚姻仲係以父母之名, 媒妁之言的時代, 第一眼吾合眼緣的老公老婆, 對得耐咗, 只要個老公老婆對自己又好又溫柔又体貼, 再吾合眼緣嘅都會變成模範夫妻 la   
tommy1991111 發表於 23-8-2015 22:55
打多一個比喻
人們可能建議我帶四面神,因為祂有求不應,好靈驗
但我覺得祟笛比較合眼緣,應選擇那個? 謝 ...

都係個句 la, 有錢咪兩塊都請來試下戴囉, 好多嘢吾試過, 人地點講對你都無意思o架
PrimaLaw@FB 發表於 24-8-2015 09:55
眼緣是講求運氣,假如個人果排開始行運、行緊運,就算咩都唔睇,淨係合眼緣,都有可能遇上同佢好夾嘅絕世 ...

其實愈偉大嘅師父, 他們做的牌係愈容易夾人的, 最多就係你自身的業報問題使到 師父的法力幫你吾到 例如 龍婆碰, 龍婆添, 龍婆冠......做的佛牌, 只要是口碑共許 very good, great 的那一期牌, 好少話有夾吾夾的問題