新會員登記
搜索
樓主: tommy1991111

[討論] 選佛牌,眼緣還是力量重要?

最緊要夾
頭像被屏蔽
tommy1991111 發表於 23-8-2015 19:17
做善事最重要!!!

對。。這個很重要
根本兩樣野就分唔開......
如果你睇中左塊牌,,好合眼緣好鐘意,,然後我地同你講,,商牌來的,裝飾而巳,,你仲會唔會請呀?
小弟認為只有先有眼緣才可,不然不喜歡亦不會知道是否有力量,而且點知力量勁唔勁。
tommy1991111 發表於 23-8-2015 17:35
呀,這些.........
例如有名師父,年份較古老的佛牌

感覺上,眼緣這因素對於新手選牌的影響比較重,而對於愈資深牌友的影響會愈來愈輕
就以屈當一 為例,可能每個人戴開這佛牌都公應屈當這塊牌比較有力
但我個人覺得這塊牌不合眼緣

反而“龍婆路人甲“(個名老作)這位不出名的師父在2558年 做的四面神比較合眼緣,作為一個新手應該請不合眼緣的屈當一,還是請合眼緣的“龍婆路人甲“的四面神

謝謝
打多一個比喻
人們可能建議我帶四面神,因為祂有求不應,好靈驗
但我覺得祟笛比較合眼緣,應選擇那個? 謝
人地屈一有力,唔代表你屈一有力,人地帶四面神靈驗,唔代表你都係

唔好信有D人話邊個牌好力,咁好力佢就唔會賣比你啦
danielchung 發表於 23-8-2015 23:03
人地屈一有力,唔代表你屈一有力,人地帶四面神靈驗,唔代表你都係

唔好信有D人話邊個牌好力,咁好力佢就 ...

thanks謝謝
頭像被屏蔽
danielchung 發表於 23-8-2015 23:03

唔好信有D人話邊個牌好力,咁好力佢就 ...

學習了謝謝