新會員登記
搜索
樓主: 芭蕉仔

[高僧自身] 今日戴之前係到拍賣請落既新牌

頭像被屏蔽
芭蕉仔 發表於 25-8-2015 00:22
之前岩岩見到呢個壇既時候就係慈拍見到..
不過見到無耐就比人食左同埋果陣經驗吾許可lol ...

這樣。。三色版應該貴了
芭蕉仔 發表於 24-8-2015 22:16
有一種莫名其妙既滿足感

是的
芭蕉仔 發表於 24-8-2015 21:22
0.0.....其實我都想問下..點樣拎d牌去驗真偽?同埋保險甘問下..會吾會比人換左塊牌架lol ...

咪攞去公證行嘅寫字樓囉, 不過要填 form o架喎, 其實好多香港賣牌嘅都係揾番泰國當地的牌商代辦的, 除非真係好有經驗嘅香港牌商 la 有人講嘅咩公證行會換咗你塊牌嘅謠傳, 查就無實據喇, 不過如果你驚嘅話, 交俾公證行時咪出盡眼力認住你自己塊牌嘅一d 特徵囉, 同埋影埋大頭相, 無問題 la
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 25-8-2015 11:03
咪攞去公證行嘅寫字樓囉, 不過要填 form o架喎, 其實好多香港賣牌嘅都係揾番泰國當地的牌商代辦的, 除非 ...

這樣。。學到野
小小牛 發表於 25-8-2015 11:03
咪攞去公證行嘅寫字樓囉, 不過要填 form o架喎, 其實好多香港賣牌嘅都係揾番泰國當地的牌商代辦的, 除非 ...

拎去香港公證行。。佢地再拎去泰國代驗?吾係好明個step..
拎去公證行驗好貴架喎
杏壇浪子 發表於 25-8-2015 02:29
這樣。。三色版應該貴了

出面牌商1500(無殼)至3xxx。。嚇死人仲要吾知真假。。
頭像被屏蔽
芭蕉仔 發表於 25-8-2015 21:30
出面牌商1500(無殼)至3xxx。。嚇死人仲要吾知真假。。

好怕請到假點算。。好像好難分。。。唉慘
杏壇浪子 發表於 25-8-2015 22:35
好怕請到假點算。。好像好難分。。。唉慘

以家既假野真係幾許亂真。。
頭像被屏蔽
芭蕉仔 發表於 25-8-2015 23:36
以家既假野真係幾許亂真。。

係呀。。叫人泰國搵。。都會有假的。。。
芭蕉仔 發表於 25-8-2015 21:29
拎去香港公證行。。佢地再拎去泰國代驗?吾係好明個step..
拎去公證行驗好貴架喎 ...

你誤會咗我意思了   

1) 香港無公證行會幫你攞塊牌去泰國代驗, 係香港牌商/賣牌人, 但當然, 吾係每個香港牌商/賣牌人會幫客攞塊牌去泰國出證的, 你要自己問清楚 例如, 你同 權哥請牌, 如果塊牌無證, 你可以問下 權哥可吾可以幫你攞塊牌去出證
2) 公證行只是我一般的叫法, 係泰國就是你應該經常見到的出 U咭, G咭, D咭, 沙馬公證書等驗牌機構 至於出咭的價錢貴吾貴, 要睇你塊牌的價值, 如果一,二百蚊嘅牌攞去出證, 咁就妹仔大過主人婆 如果好似百日坤平咁多假嘢, 又吾係自己在原廟供請, 咁有番張真佛卡先請會穩陣d