新會員登記
搜索
樓主: 小寶

[討論] 蝴蝶佛牌

頭像被屏蔽
老佛爷 發表於 23-8-2015 22:16
应该大几千吧,两千多的也有,但是确实得看运气

聽你地咁講。。打消念頭了
小小牛 發表於 23-8-2015 22:38
我識得一個牌商,一個學法的師兄,他們都是在幾年前在原廟請第一期蝴蝶牌和其它蝴蝶王親手做的蝴蝶牌,有 ...

咁大鑊,唔係話第一期/初期果d ok㗎咩?
小小牛 發表於 23-8-2015 22:23
所有蝴蝶牌,不論怎麼期數,什麼版本,是否蝴蝶王親手所做,加埋有圖鑑,公證行都一律不出證,所以 Unite ...

咁即係專業人士都無法確保真偽?
Marron 發表於 23-8-2015 23:10
乃幫禾係屋頂拉威也!

e d 似乎係牛郎嘅職責喎 牛伯伯老 la, 吾似后生時咁好力 la
杏壇浪子 發表於 24-8-2015 00:02
聽你地咁講。。打消念頭了

哈哈,其实我觉得也没啥必要,真正有那钱有好多牌可以考虑的
PrimaLaw@FB 發表於 24-8-2015 08:59
咁即係專業人士都無法確保真偽?

一來蝴蝶牌難確認真假, 二來蝴蝶牌 e + 已經商業到離哂譜, 公證行亦都吾想為這些商業牌做鑑定 這等於如果畢卡索成名后, 個個星期都「啤」一幅畫出來, 還要畫風改到迎合市場需要, 那麼蘇富比/佳士拿還會拍賣他的畫嗎, no way
PrimaLaw@FB 發表於 24-8-2015 08:47
咁大鑊,唔係話第一期/初期果d ok㗎咩?

一來第一期蝴蝶牌好大舊,又厚,成舊番皂仔咁,帶上身太過現眼,除非你帶上身落 club 夜蒲擺明係想溝女溝仔,如果吾係根本吾好睇

二來他們都發覺蝴蝶牌這個法門係比較側重異性緣的,其他如朋友緣,生意的客緣.......等的效果吾明顯,擋險效能根本就吾休提了,招財效果又吾掂,簡單d講就係這塊牌側埋一邊,這對於有豐富經驗的帶牌人來講根本就不算好牌,大把好牌好過佢 la, 咁做咩要帶舊番皂係身呢,no good

浪子兄,老實講,對蝴蝶牌嘅效能分析,如以上我回答師姐的,對異性緣係有幫助的,怎至假牌都有效 吓,假牌都有效 你梗係覺得我老牛係咪想賣假牌呀 為何假的蝴蝶牌對異性緣都會有效呢,有兩個原因
小小牛 發表於 24-8-2015 10:11
浪子兄,老實講,對蝴蝶牌嘅效能分析,如以上我回答師姐的,對異性緣係有幫助的,怎至假牌都有效  ...

有咩原因就快講啦!等到頸都長!
頭像被屏蔽
老佛爷 發表於 24-8-2015 09:42
哈哈,其实我觉得也没啥必要,真正有那钱有好多牌可以考虑的

無錯