新會員登記
搜索
樓主: forvarin

[討論] 想戴佛牌戒手淫

ahyip1314 發表於 22-8-2015 12:19
唔係呱 咁就令到你折福我咪罪人

講者無心, 無事的, 但若果受者有意, 咁就糟糕喇 其實都係講下笑, 師兄一笑置之即可
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 22-8-2015 10:54
我都有見到 e 單新聞  家長對子女的性教育十分重要, 吾可以完全依賴學校的  
...

世界變質了。。

喂, 哥仔, e d 說話應該係我地 e d 老坑講o架
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 22-8-2015 15:15
喂, 哥仔, e d 說話應該係我地 e d 老坑講o架

我比較傳統的
杏壇浪子 發表於 22-8-2015 15:30
我比較傳統的

我思想比較開放(不是性開放), 但都覺得呢d嘢好大鑊,不是性行為本身,而是發生呢d事,對當事人身心、前途發展、甚至社會有好大影響。例如:懷孕、墮胎、家庭、社會問題。

至於性行為本身,其實以前d人咁早婚,十二、三歲做人老豆、老母,根本好平常。當然社會環境完全唔同,價值觀亦唔同:大部份人就咁就過一世,都覺得無問題。

但今時今日,搞埋d咁嘢,簡直累人累己!

佢地d父母、社會要負責任,太多色情文化、av文化氾濫。
仲用手機影埋,仲唔係以為拍緊av?
頭像被屏蔽
PrimaLaw@FB 發表於 23-8-2015 12:12
我思想比較開放(不是性開放), 但都覺得呢d嘢好大鑊,不是性行為本身,而是發生呢d事,對當事人身心、前途 ...

係呀。。這樣風氣難接受。。太過氾濫

如果講道德文化,傳統d 好; 如果講理性思維,分析批判和科學精神,則有咁前衛就得有咁前衛了
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 23-8-2015 12:57
如果講道德文化,傳統d 好; 如果講理性思維,分析批判和科學精神,則有咁前衛就得有咁前衛了
...

原來這樣。。不過我價值觀都比較無咁前衛的

誰明浪子心!!!
頭像被屏蔽

講得無錯