新會員登記
搜索
查看: 2880|回復: 29

泰國曼谷發生爆炸……之後我到達現場

爆炸是發生在大約六點五十六分左右,大約一個鐘之後,我在bts chitlom出來,行向四面神方向,睇見地面幾個出口向四面神已經全部封鎖,四面神對出馬路有幾架燒毀嘅電單車,果度應該就係爆炸現場,不過四面神好似無事。

我唯有行過去central world 食晚餐,食完之後連central world 都提早關門(大約九點多),我又過去big c 行下囉,到咗十點再行去四面神方向,點知比之前仲多人,警察、救護、記者,出動埋炸彈專車,仲遇到香港新城記者訪問我,現場真係好多記者,日本、bbc都見到……仲有義德善堂好多人出動,晚上十點幾仲喺現場stand  by(以後要多捐錢俾佢地,因為佢地真係有做嘢),現場仲未解封,有警察帶住警犬搜索爆炸品

放相俾你地睇先……

評分

查看全部評分

第一手資料,小心人身安全,放炸彈既死左都有排還,為無辜死者默哀,完
頭像被屏蔽
最新消息,c hing要注意安全呀
注意安全 朋友話該處一帶會封路到中午12點
各位師兄,多謝關心!
勇士小心D
Heabatov 發表於 18-8-2015 00:42
注意安全 朋友話該處一帶會封路到中午12點

其實當時我正想過去四面神果度,爆炸位置就喺正四面神門口對出馬路。不幸中之大幸今日d小販攤檔全部休市,如果唔係仲多死傷……

明天中午十二點解封嗎?我到時去睇下……
成地零件,好恐怖,冇咩野取消啦
luiho 發表於 18-8-2015 01:18
成地零件,好恐怖,冇咩野取消啦

話說最危險嘅地方就係最安全
尋日炸完,今日唔會再炸呀嘛!?
頭像被屏蔽
自己也要注意安全的