新會員登記
搜索
查看: 2690|回復: 12

[求助] 求助

請問有咩可以送比朋友可以令佢地屋企唔會日日鬧交呢? 佢地屋企個個都唔滿意大家, 日日相見都會鬧交, 因為我自己屋企唔係咁, 所有有點心傷, 有無咩佛牌可以幫到佢地呢??
佢地屋企好多人架?
呢D講更係佢地既業, 比較難,不如叫佢地帶藥師佛等佢地心平靜D la
FaFa 發表於 23-9-2011 23:25
唔係多.....就只有3個.......

..是甚麼親屬關係呢?例如兩公婆一個女...
特工小高 發表於 23-9-2011 23:22
呢D講更係佢地既業, 比較難,不如叫佢地帶藥師佛等佢地心平靜D la

但他媽媽最愛計算人而且好貪心, 唔可叫佢帶 .
哥哥坐左好多年輪椅, 成日講粗口又唔帶得.
妹妹就.....濫交.......更加唔帶得.........
放屋企FOR一家人的會有嗎??
WORLD_BUDDHA 發表於 23-9-2011 23:29
..是甚麼親屬關係呢?例如兩公婆一個女...

一個媽媽, 一個仔仔, 一個女女.....
FaFa 發表於 23-9-2011 23:34
一個媽媽, 一個仔仔, 一個女女.....

唉...家家有本難唸的經...
單親家庭可以很悽苦, 亦可以生活得好幸福,
真係要視乎佢地既價值觀,容恰相處係互動的..
縱使佢地肯一齊去佩帶佛寶,但我覺得作用不大...
FaFa 發表於 23-9-2011 23:32
但他媽媽最愛計算人而且好貪心, 唔可叫佢帶 .
哥哥坐左好多年輪椅, 成日講粗口又唔帶得.
妹妹就.....濫 ...

呢D係業冇辩法
WORLD_BUDDHA 發表於 24-9-2011 00:02
唉...家家有本難唸的經...
單親家庭可以很悽苦, 亦可以生活得好幸福,
真係要視乎佢地既價值觀,容恰相處 ...

明白了, 帥兄唔該晒....我都係只有繼續苦苦相句....