新會員登記
搜索
樓主: PrimaLaw@FB

[分享] 今日我去咗曼谷嘅佛牌 ……鑲佛牌殼

明白,好多師兄都會係 pantip 請牌
mw1151515155 發表於 16-8-2015 07:48
師兄門,介紹下曼谷最便既鑲殼店?

平嘢無好,小心包爛你塊珍貴嘅佛牌呀
小小牛 發表於 16-8-2015 13:01

揾d多人幫襯,多本地人幫襯嘅會比較穩陣……
小小牛 發表於 16-8-2015 13:00
明白,好多師兄都會係 pantip 請牌

聽講有許多佛牌店/商,喺果度大批入貨㖭!
除非好有認識,否則都唔知真定假……

我又唔係牌商,又唔係專家,所以只會係寺院內請,或者龍普結緣。

d人話龍普結緣係最好㗎,當然是指熟悉嘅師傅,你會經常去拜訪果d。其實自己帶嘅佛牌,但求平安,就okay啦,其他只係bonus.

評分

查看全部評分

小小牛 發表於 16-8-2015 13:01

牛牛兄,咁有冇快靚工既 介紹下
唔怪之得咁平啦,用必打殼鑲坤平,真係鬼斧神工!
我喺Pantip 多年都未見過如此神工,有緣下次來Pantip 指點一下
hook282000 發表於 16-8-2015 18:08
唔怪之得咁平啦,用必打殼鑲坤平,真係鬼斧神工!
我喺Pantip 多年都未見過如此神工,有緣下次來P ...

其他形狀銀殼都差唔多價錢,不過我就係鍾意呢個!
包銀殼好呀…防水又輕身,等第日還願果陣再upgrade 金殼……
PrimaLaw@FB 發表於 16-8-2015 14:18
聽講有許多佛牌店/商,喺果度大批入貨㖭!
除非好有認識,否則都唔知真定假……

對,用自己覺得安心的方法請來的佛牌,戴得舒服自在,good
mw1151515155 發表於 16-8-2015 14:56
牛牛兄,咁有冇快靚工既 介紹下

無呀,我所有牌的殼都係交由香港牌商或者 Unite 的師兄攞去泰國代辦,泰國可謂平夾快,但係吾一定正 我試過有牌包崩咗,試過包到塊牌吾正中…… 所以如果師兄你只係包一,二塊牌,我建議你俾多些少揾包膠森,最少我無聽過有人投訴包膠森包爛塊牌