新會員登記
搜索
查看: 13755|回復: 51

[坤平] 感恩的post-我心目中的坤平王,一次機会令我平步青雲的分享

頭像被屏蔽
感恩的post-我心目中的坤平王,一次機会令我平步青雲的分享

記得在2012年我一位同事介绍了我戴佛牌有什麼的好處,我就慢慢地被他影响去留意佛牌有什麼功用,而且他介绍了我加入了unite這個綱站学習什麼是正牌和佛牌的種類。同年更有幸認識到亞特蘭提斯 c hing和一條龍c hing,更提點咗我好多佛牌要注意的事项,當時只知道要請就一定要請正牌,乜都唔識。

2012的某一天,我看見untie的一個post要籌款维持綱站的運作,於是去睇下啦,一睇就看中兩塊佛牌,一塊係坤平佛牌,一塊係自身佛牌(這塊下次再出post),但係當時我係連兩位師傅係邊個都唔知就供請咗回來,版主亞大師兄還好有心機教我好多野,叫我好好珍惜這些佛牌,最記得就係叫我多做善事,我真係記咗在心裡,我到今天也没忘記他的說話一直行善。

好啦,听咗我講咗好多剛開始接觸佛牌的歷程,重点要分享一下呢塊坤平令我轉運和平步青雲的故事啦。真係好長遍,但我為咗尊重呢塊坤平,辛苦D寫出來都值得。

呢塊坤平佛歷2554.當時係一塊好新既牌,供金也便宜。因為我一看到他的時候已被他迷到,法相也非常吸引我,供請回来後就馬上戴上。

剛開始戴的時間沒有什麼特別感觉,只感觉到人緣好咗好多,和同事間相處越来越好。戴了一個月左右啦,公司点名叫我考升级試,我只有一個對手,在面試的前一天我和坤平許願,希望能够考到升级試,升高一级,能够顺顺利利通過。一星期後结果出来了,我顺利升咗職,我已经好開心,我已经真係感觉都佢幫咗我,但事情未完,升職唔夠兩曰,收到公司要從组,我的部門要解散,我被公司選中做一個新project去從组各部門和更換全公司的電腦糸統,為期兩年。這兩年忙到嘔,所以我都無乜時間上unite,我這兩年直接可以指揮各大部门的總经理去執行所有事情。我講這故事目的唔係叫人迷信佛牌有多厲害,更加唔係想吹下水,我只想分享佛牌真係有助轉運,助人綠,更令人有魅力和正財的供效,但更重要係個人的努力和堅持,心情保持平和,多行善積福,好運自然会來幫助你。

而這幾年戴了佛牌的心得係要努力加上把握機會,加上小小運氣,回馈社會多做善事,好的事情和運氣真的會接種而來,氣場都会勁D,更重要係識到一班那麼堅持正牌的師兄們,教咗好多正确的知識比我。所以我感恩了,去寫一篇我從來都未寫過的長post.

最後要多谢版主大人亞特蘭提斯 c hing和勁多好佛牌的一條龍c hing.雖然佢兩位老人家忙未必睇到我個post,但我真心多謝佢地。

好啦,睇相時間,各c hing, c 姐們可以盡量给我這個post comment 一下,多謝大家,這是我誠意的分享,唔講太多啦,去片

評分

查看全部評分

佛牌係助力,最緊要自己努力,我認同戴牌心境會平和D.貴人,好運自然來
頭像被屏蔽
luiho 發表於 14-8-2015 18:39
佛牌係助力,最緊要自己努力,我認同戴牌心境會平和D.貴人,好運自然來 ...

多謝c hing comment
相信係師兄自己的福報做多啲善事都有幫助
頭像被屏蔽
Daniel0220 發表於 14-8-2015 18:48
相信係師兄自己的福報做多啲善事都有幫助

多謝c hing comment,不論怎样,我都会keep住做慈事回馈社会
這塊牌做得幾靚 這位年青師父個名好長, 一時記吾到

有亞大教路, 加上 師兄心地善良和見解正確, 戴佛牌只會愈帶愈好
頭像被屏蔽
多謝師兄comment,我這年开始無敢忙,所以就多D上黎和師兄們学习交流和分享我之前戴牌的經歷,多多指教

相倍推薦你去考升級試,係師兄你平日工作態度同經驗被你上级欣賞,

正所謂一分耕耘,就一分收獲,永無免費午餐,而且懂得把握機會,機會衹會留比有準備嘅人,

至於彿牌我亦肯定令師兄導向善心及正氣,自然人見人愛車見車載
頭像被屏蔽
小小牛 發表於 14-8-2015 19:05
這塊牌做得幾靚  這位年青師父個名好長, 一時記吾到

有亞大教路, 加上 師兄心地善良和見解 ...

寺廟:Wat Saeng Kaeo Phothiyan
督造/開光師父:古巴亞里亞察

佛牌用上了經粉及香灰 符通 及雙孔雀符片 聖髮

有心心相印的效果 發揮男性最魅力

以上係這塊牌的資料

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
kreta 發表於 14-8-2015 19:10
相倍推薦你去考升級試,係師兄你平日工作態度同經驗被你上级欣賞,

正所謂一分耕耘,就一分收獲,永無免費午餐 ...

多謝c hing comment,你講得好對,機會係留比有準備的人,非常認同