新會員登記
搜索
查看: 1399|回復: 13

[求教] 求高人指點

我之前因為學業既野拜過四面佛
但因為第一次拜錯方向 之後再拜過兩次
結果三次既願望都無實現
我想問我同四面佛係咪唔夾
但我想買塊佛牌 係咪揀其他好D
求各位高人指點下

評分

查看全部評分

同學, 求學求知識求智慧係要自己努力學習思考o架喎, 四面神可以點樣幫你呢
至於佛牌, 同學你想請來求d 咩呢
頭像被屏蔽
佛牌只是助力..成事都要自己努力的
佛牌算係護身符,去拜神求個心安理德,2樣野一定唔係願望實現機囉,呢d野要搵多拉a夢
學業請比心機讀書就0k
讀書也好,工作也好,所謂"天助自助者",終究要靠自己努力
信仰是助緣,求學業或事業的話,最多只能增強你的自信心去解決困難
如果求神拜佛可以甚麼願望都能實現的話,今日的泰國應該比歐美國家還要富裕,你說對不對?
欲知后世果,今生作者是
想有好成果…現在就讀好D書
相信以上ge師兄都俾咗答案你喇,四面神成願力係好高,但都要睇下要求合唔合理㗎喎。
你諗下,如果個個學生唔洗讀書,去拜下四面神就攞A,咁咪唔需要學校?係咪?
我明白初接觸佛牌,最想知嘅係有乜野天神佛祖,帶咗有乜野"功能"。
其實最重要嘅,係佩帶者嘅心態。
見議你去呢度嘅 陰牌的禍害,泰國佛牌小知識睇睇先,慢慢來,一定請到個啱你嘅佛牌㗎!
最後,歡迎你加入Unite,有咩問題再開post,一齊討論下。

評分

查看全部評分

Marron 發表於 15-8-2015 02:18
相信以上ge師兄都俾咗答案你喇,四面神成願力係好高,但都要睇下要求合唔合理㗎喎。
你諗下,如果個個學生 ...

講起四面神,我諗我可以講下: 我親身經歷有關學習,四面神的確有幫忙,但佢幫忙方法是指示咗一間最適合我嘅學校俾我,令我進步得好快,完全無行冤枉路。

當然亦講個人緣份,亦唔知樓主許嘅願是乜。