新會員登記
搜索
樓主: luiho

[討論] 成日俾人問佛牌有冇效?

Marron 發表於 8-8-2015 10:08
我嘅概念係師傅唸經加持,請天神佛祖保佑你,希望佢幫左你,你會去幫其他人。
功德無量啊! ...

謝謝解答
我仲冇穿冇爛咁企0係度算唔算有效?

你又問下佢佢屋企尊觀音菩薩有冇效囉
我會話 :佛牌只是信仰,咩叫有冇效你以為食藥呀?
ShinHO@FB 發表於 8-8-2015 10:38
我仲冇穿冇爛咁企0係度算唔算有效?

你又問下佢佢屋企尊觀音菩薩有冇效囉  ...

咁寸嘴?唔得既,話哂客人黎
ahyip1314 發表於 8-8-2015 11:53
我會話 :佛牌只是信仰,咩叫有冇效你以為食藥呀?

咁寸嘴?唔得既,話哂客人黎
有d婆婆就話尊佛好令,反而唔會問有冇效咁on9
我最鍾意都係同人講佛牌力量睇你有幾多福報,本身多福報,無論戴咩牌做事都會事半功倍,唔夠福報就戴阿贊多崇笛都係有限助力,所以戴牌後想有好功效只得兩個方法,1.多做功德,2.守五戒

所以佛牌出唔出名,貴唔貴同實際功效無咩關係....

評分

查看全部評分

vincentLiu 發表於 8-8-2015 14:40
我最鍾意都係同人講佛牌力量睇你有幾多福報,本身多福報,無論戴咩牌做事都會事半功倍,唔夠福報就戴阿贊多 ...

本身福報,好緊要
試過有人問戴完佛牌再做善事有冇效
我話做善事要發自內心咁去幫人,不計較回報,有回報當bonus

之後佢再問 戴佛牌再做不計較回報的善事有冇效?

我x@#$>︿<&*$#

評分

查看全部評分

tommy1991111 發表於 8-8-2015 17:15
本身福報,好緊要
試過有人問戴完佛牌再做善事有冇效
我話做善事要發自內心咁去幫人,不計較回報,有回報 ...

哈哈,咁樣問你個嗰人其實都幾可愛
頭像被屏蔽
佛牌因人而異