新會員登記
搜索
樓主: tommy1991111

[求教] 是不是不應到店舖請牌?店舖的牌太貴了

小小牛 發表於 7-8-2015 21:28
咁又吾好咁樣對塊牌,雖然是供請得貴了,但只要佩戴得好,前事已過,都應該好好珍惜這塊牌唷
...

謝謝你,我會好好珍惜的了
第一尊牌留返好啲!(個人意見)

理性啲睇,其實牌鋪又唔係話貴得冇道理,現在佛牌市場競爭激烈!其實有啲牌鋪可能幾日都賣唔出一個牌有啲有名氣啲既牌鋪就一日賣一兩尊!

請牌睇自己能力
我覺得人生中第一尊牌可以保留
kreta 發表於 7-8-2015 21:49
我覺得人生中第一尊牌可以保留

係!當初放走左都有D後悔
遲D有能力的話我都回購番所有我曾經擁有過既牌
請貴牌唔緊要。當交學費(差不多每個人必經階段)但唔好請到陰牌就得了
講真,其實每位師兄師姐都會中過,差在貴幾多,唔係廟牌/老闆牌/假牌已經好好
如果諗住請一塊長戴,可以上網睇吓邊種法相合眼緣,選擇喜歡的師傅,再問吓呢度d板主師兄師姐了解一下
記得自己多d做功課,多d去嚟傾吓就包無錯
neac 發表於 7-8-2015 22:51
講真,其實每位師兄師姐都會中過,差在貴幾多,唔係廟牌/老闆牌/假牌已經好好
如果諗住請一塊長戴,可以上 ...

有時未必知道店舖的牌是不是假牌
varaisb 發表於 7-8-2015 22:55
有時未必知道店舖的牌是不是假牌

都係㗎,上嚟呢度有版主師兄師姐們幫吓眼會好d,當然,多d睇會更好,最後,學費是難免的
總之.. 寧願貴,唔好假
當2個牌都係真, 一個屈當 有幾場大型比賽名次又圖鑒, 可能晒35000, 一個殘到晒既屈當, 可能13000 有交易
重有我唔覺得冇鋪比有鋪既牌商賣得平
頭像被屏蔽
好彩我一開始戴牌就認識呢度。。無咩點交到學費