新會員登記
搜索
樓主: ching123

吾靠佛牌仲可以靠乜?

阿樹TEI 發表於 1-8-2015 16:45
首先 . 佛教不是用來轉運 你有錯誤想法...行既路都係錯 (當然係人都係由錯既開始)

如果靠佛牌 發達 永遠好 ...

我又要~~~
養埋我~~~
阿樹TEI 發表於 1-8-2015 16:45
首先 . 佛教不是用來轉運 你有錯誤想法...行既路都係錯 (當然係人都係由錯既開始)

如果靠佛牌 發達 永遠好 ...

無做兩三樣嘢都養埋我好吾好啫
PrimaLaw@FB 發表於 1-8-2015 20:44
既然唔係對佛牌功效有所期待,咁又話運氣唔好,想轉宗教? 仲連d牌都出埋? ...

Agree x 2
中國有句老話 : 「自助, 天助」 我見過/聽過好多位靠佛牌幫助轉運的人, 但如果細心的探因索源, 都總有前因后果, 而且沒有一個是拗埋雙手等開飯(等轉運)的, 個天吾會無端端跌舊黃金落來俾你, 沒有自身的努力, 要轉運, 莫談

評分

查看全部評分

ching123 發表於 2-8-2015 16:17
你尼D野重復左好多次了,
你實際係想邪惡化……
你又對佛教有幾尊重丫…… ...

師兄你都幾吾好老脾
tatata999 發表於 2-8-2015 13:55
師兄我無錯的, 首先中醫都係佛教徒,佢只係提醒你要咁,佢貼左出黎,唔係睇病同你傾命運啦
病有分生理同心理 ...

PM地址
佢係睇病,定係做埋針炙推骨個D?
頭像被屏蔽
加油師兄
頭像被屏蔽
DICKSOK 發表於 3-8-2015 11:41
PM地址
佢係睇病,定係做埋針炙推骨個D?

睇病,針灸,推骨都有
在此多謝 Daniel 師兄的分享:

妙建法師:不做十種奇怪的學佛人
http://www.unitehk.com/forum.php ... 76&fromuid=7593
(出處: Unite 香港佛牌討論區)

評分

查看全部評分

大家吹下水咪幾開心,吾好語帶侮辱就好啦……