新會員登記
搜索
樓主: ching123

吾靠佛牌仲可以靠乜?

佛牌只是信仰
ching123 發表於 2-8-2015 13:45
我開帖目的都係想表達,我無戴佛牌幾天的感覺,
和想借自己的例子叫大家珍惜佛牌,吾係要你來研究我腦袋 ...

師兄,我地無搞錯到:
1) 你睇返自己個帖,係你自己話「無戴佛牌幾日,出街過馬路都好似吾識睇車咁」,若果唔係你頭腦混亂,點會唔識睇車呢?

2) 你叫人珍惜佛牌是無錯,但若果唔係思維混亂,咁先前又點會做錯決定,放咗d牌呢?
PrimaLaw@FB 發表於 2-8-2015 15:06
師兄,我地無搞錯到:
1) 你睇返自己個帖,係你自己話「無戴佛牌幾日,出街過馬路都好似吾識睇車咁」,若 ...

師姐,你其實只不過是一個拗交叻的人士,
而你話自己有佛教信仰的人會口出尼D侮辱性說話,
難怪得D三教九流人仕都會入廟禮佛囉……
ching123 發表於 2-8-2015 15:20
師姐,你其實只不過是一個拗交叻的人士,
而你話自己有佛教信仰的人會口出尼D侮辱性說話,
難怪得D三教九 ...

睇返你之前出嘅帖,你又真是算是用低價出咗不少牌! 都幾大損失喎!

幾日前先口口聲聲話唔想再靠泰國佛牌,不到幾日又轉軚,你有咩資格話人三教九流?

你損失唔少只可以怪自己行衰運,人地點醒你又點算侮辱? 連過馬路都唔識睇車嘅人,點算頭腦清醒?

PrimaLaw@FB 發表於 2-8-2015 15:28
睇返你之前出嘅帖,你又真是算是用低價出咗不少牌! 都幾大損失喎!

幾日前先口口聲聲話唔想再靠 ...

師姐,我相信這世界頭腦最清晰是你囉,
一路追住尼個帖吾放……
PrimaLaw@FB 發表於 2-8-2015 15:28

幾日前先口口聲聲話唔想再靠 ...

我都識睇返你D舊帖,
乜(四面神帶歇吃乾隆一品窩),
頭腦可以有幾清晰?算吧啦,唉!
ching123 發表於 2-8-2015 15:47
我都識睇返你D舊帖,
乜(四面神帶歇吃乾隆一品窩),
頭腦可以有幾清晰?算吧啦,唉! ...

駛乜咁勞氣,等你個運好返,你許願叫d佛牌幫你,滿漢全席都有得過你享受啦!依家咪暫時忍吓囉!
PrimaLaw@FB 發表於 2-8-2015 15:51
駛乜咁勞氣,等你個運好返,你許願叫d佛牌幫你,滿漢全席都有得過你享受啦!依家咪暫時忍吓囉! ...

我仲以為遇到個高手,點知……
今次真係頭腦吾清晰嘞,唉……
ching123 發表於 2-8-2015 15:55
我仲以為遇到個高手,點知……
今次真係頭腦吾清晰嘞,唉……

人生運勢有高有低,因為一時運勢唔好,走去放哂d牌,仲話要轉宗教;然後唔到幾日又話轉軚嘅人,呢種人對於佢自己嘅宗教有幾尊重、有幾多誠意,都可想而知。

最重要嘅係,經歷咗呢d事、教訓之後,佢重唔知自己錯係邊,幾個師兄好意提點,仲要堅持己見。

我不會再浪費時間落去,你認為自己果套係啱,你咪繼續啱落去,無人會話你,無人會阻你,你鍾意點就點!

- The end -
PrimaLaw@FB 發表於 2-8-2015 16:10
人生運勢有高有低,因為一時運勢唔好,走去放哂d牌,仲話要轉宗教;然後唔到幾日又話轉軚嘅人,呢種人對 ...

你尼D野重復左好多次了,
你實際係想邪惡化……
你又對佛教有幾尊重丫……