新會員登記
搜索
樓主: PrimaLaw@FB

[求教] 戴新牌

Marron 發表於 5-8-2015 09:32
唔得呀,我有皮膚敏感,唔可以亂搽野
多謝師兄提供呀~~

你以前有無試過搽跌打酒出現敏感呀
SamuelNg@FB 發表於 5-8-2015 09:43
我以為此牌不合我,所以換咗崇笛。

師兄, 你患感冒和吾見咗把傘未必同尊 藥師佛有關的, 因為

1) 戴 藥師佛而出現瀉惡現象的情況我怎少聽聞, 我都係第一次看到這位 師姐的個案
2) 套用科學的術語, 你的「取樣太少」, 單憑兩件日常很容易遇上的事情而判斷和你佩帶的佛牌有關, 我認為未必準確, 可能只是咁啱得咁橋而已

當然, 戴佛牌都好講戴得舒吾舒服, 如果你心中覺得吾安康, 轉戴崇笛亦可以呀 至於瀉惡現象需時多久, 這是沒有準則的, 我聽過一個最長的個案係足足三個多月
小小牛 發表於 5-8-2015 10:17
運動又懶做, 怕乜鬼痛吖

做咩姐!
小小牛 發表於 5-8-2015 10:19
你以前有無試過搽跌打酒出現敏感呀

跌打酒?禾無搽過呀。。。
Marron 發表於 5-8-2015 11:11
跌打酒?禾無搽過呀。。。

咁乃d 皮膚未必對山草藥敏感o架喎
小小牛 發表於 5-8-2015 11:57
咁乃d 皮膚未必對山草藥敏感o架喎

禾唔敢試呀,一敏感起上黎C得人架!
Marron 發表於 5-8-2015 13:36
禾唔敢試呀,一敏感起上黎C得人架!

屎得人就未必, 可能會醜上加醜, 嚇屎牛郎就真 (講笑)
小小牛 發表於 5-8-2015 14:19
屎得人就未必, 可能會醜上加醜, 嚇屎牛郎就真 (講笑)

禾第一個搵乃!!
SamuelNg@FB 發表於 5-8-2015 09:39
補充內容 (30-7-2015 08:57):
''難怪我一戴藥師佛馬上病咗一個月,連對住一直戴住嘅屈當四面神許願,都完 ...

唔一定㗎,視乎個人情況而定。不過,祂肯幫你瀉惡,其實都是好事,費事積積埋埋一鋪勁嘅!