新會員登記
搜索
樓主: PrimaLaw@FB

[求教] 戴新牌

禾十靚嵗時已經成功搞掂過 e 種都市病 la, 斷斷續續偶有翻發嘅,直至二十靚嵗時終於同佢割埋蓆了
小小牛 發表於 1-8-2015 22:06
禾十靚嵗時已經成功搞掂過 e 種都市病 la, 斷斷續續偶有翻發嘅,直至二十靚嵗時終於同佢割埋蓆了 {:1_186 ...

禾都想。。。

先由鍛煉自己的抵抗力開始,乃幾時聽過運動員朝朝起身就要拿住卷廁紙係咁呻鼻涕o架 That right, 做運動 每朝早太阳未出就去半個鐘頭步又得,每星期去行下山(最少要四個鐘頭以上)又得,每星期踩幾次單身(最少一個鐘以上)又得,多d 踢足球,打藍球……都得o架 但如果鼻竇炎嚴重嘅,游水這項運動要小心睇下個鼻頂吾頂得到

評分

查看全部評分

Marron 發表於 1-8-2015 09:51
唔直藥唔得呀!鼻水長流架,好 Yim公架!

師姐鼻敏感可試下每年夏天去中醫做三伏天天炙, 連做三年, 聽說對鼻敏感療效很好。
9394abc 發表於 5-8-2015 00:15
師姐鼻敏感可試下每年夏天去中醫做三伏天天炙, 連做三年, 聽說對鼻敏感療效很好。 ...

痛唔痛㗎?痛我驚驚啊!
Marron 發表於 5-8-2015 00:40
痛唔痛㗎?痛我驚驚啊!

敷藥時可能有時感到很輕微刺熱, 有些人做完可能有小小過敏會間中痕痕哋, 但通常二三天就冇事。
9394abc 發表於 5-8-2015 01:33
敷藥時可能有時感到很輕微刺熱, 有些人做完可能有小小過敏會間中痕痕哋, 但通常二三天就冇事。 ...

唔得呀,我有皮膚敏感,唔可以亂搽野
多謝師兄提供呀~~
PrimaLaw@FB 發表於 30-7-2015 08:48
牛師兄,經驗之談

補充內容 (30-7-2015 08:57):

補充內容 (30-7-2015 08:57):
''難怪我一戴藥師佛馬上病咗一個月,連對住一直戴住嘅屈當四面神許願,都完全無效"

唔怪之得我一戴新請嘅屈術他藥師彿第二天就舊患發作,跟住又憾冒。跟住番工又俾人攞咗把雨傘[公司遮架],要破財買新遮。咁要戴幾耐先清完葉?
小小牛 發表於 30-7-2015 21:39
有d 瀉惡現象太勁,有d 人真係頂吾順要除牌

我以為此牌不合我,所以換咗崇笛。
Marron 發表於 5-8-2015 00:40
痛唔痛㗎?痛我驚驚啊!

運動又懶做, 怕乜鬼痛吖