新會員登記
搜索
樓主: PrimaLaw@FB

[求教] 戴新牌

小小牛 發表於 31-7-2015 14:13
又到搽驅風油, 跌打酒嘅時間喇

有油搽咪幾好~~~
小小牛 發表於 31-7-2015 14:11
織女, 話時話喎, 我無識得/聽過有人戴過 阿贊朗嘅藥師佛, 我見到乃個尊, 心諗乜乃戴得咁冷門嘅, 所以當時 ...

嗱,乃睇!幾細尊

評分

查看全部評分

小小牛 發表於 31-7-2015 14:11
織女, 話時話喎, 我無識得/聽過有人戴過 阿贊朗嘅藥師佛, 我見到乃個尊, 心諗乜乃戴得咁冷門嘅, 所以當時 ...

牛師兄,我個藥師佛臨我就來病之前,就先幫我瀉惡,次次都三兩日攪掂(第一次例外),而且醫生都唔駛睇,咁總好過積積埋埋要入廠嘛!

今次仲神奇,我忽然走去買檸檬整檸檬薏米水,點知一整好竟然我就馬上發感冒,簡直係一煲好藥即刻病。
Marron 發表於 31-7-2015 14:58
嗱,乃睇!幾細尊

哇!真係好細喎!
師姐,佢嘅效力點呀?
PrimaLaw@FB 發表於 31-7-2015 15:14
哇!真係好細喎!
師姐,佢嘅效力點呀?

無大病,傷風咳都無(我一向都唔多),但偏頭痛,鼻敏感,皮膚敏感依然存在,不過通常食一次藥就止到。
你知啦,偏頭痛同敏感,治標唔治本,無嚴重到就好了。
Marron 發表於 31-7-2015 15:36
無大病,傷風咳都無(我一向都唔多),但偏頭痛,鼻敏感,皮膚敏感依然存在,不過通常食一次藥就止到。
...

噢!呢d慢性病單靠戴佛牌好難根治,放生先有可能搞掂㗎。本人親身經歷係咁,當然要智慧放生,唔好放生變放死啦,我放咗幾次之後,無意中朋友介紹醫生醫好咗,之前搞咗幾年,睇哂中醫、西醫、驗身、專科都搞唔掂!

評分

查看全部評分

頭像被屏蔽
阿師兄,例如你識新女朋友,甘是否馬上舊女朋友要離開,還是你自己一腿兩船?
xyz 發表於 31-7-2015 21:35
阿師兄,例如你識新女朋友,甘是否馬上舊女朋友要離開,還是你自己一腿兩船? ...

你同我講嘢嘛?還是發表錯咗地方?
小小牛 發表於 31-7-2015 03:03
師姐,無始以來,我們往世所作的業,如恒河沙數,除了 佛陀是無漏純清淨之外,我們在凡夫位的眾生,惡業 ...

學到野!!
PrimaLaw@FB 發表於 31-7-2015 15:12
牛師兄,我個藥師佛臨我就來病之前,就先幫我瀉惡,次次都三兩日攪掂(第一次例外),而且醫生都唔駛睇,咁 ...

咁睇來師鉏和這尊 藥師佛好夾口喎,又或者師姐和 藥師佛特別投緣呢