新會員登記
搜索
樓主: PrimaLaw@FB

[求教] 戴新牌

小小牛 發表於 31-7-2015 03:03
師姐,無始以來,我們往世所作的業,如恒河沙數,除了 佛陀是無漏純清淨之外,我們在凡夫位的眾生,惡業 ...

在這裏要讚下牛牛師兄,經常給各會員佛友解決難道。
小小牛 發表於 31-7-2015 03:03
師姐,無始以來,我們往世所作的業,如恒河沙數,除了 佛陀是無漏純清淨之外,我們在凡夫位的眾生,惡業 ...

牛師兄,只將短期、浮面嘅業瀉出,大事化小已經好好、好難得㗎啦
~如果有個佛牌就可以將無始以來嘅業瀉清,咁我地都可以成菩薩……個佛牌幾多千萬人地都唔賣啦

不過,自從戴咗藥師佛,都好似無睇過醫生,次次病之前,都好似得到提示咁,預先避開咗某些會導致病情惡化嘅食品,或者做咗d有幫助的事情先

好靈驗! 但可能因為我戴上唔止一個佛牌,藥師佛似乎只幫我處理健康上嘅問題,唔知若果只戴藥師佛,祂會唔會幫埋我其他嘢!?
9394abc 發表於 31-7-2015 03:14

我多口鍾意吹水啫, 不用讚啊
PrimaLaw@FB 發表於 31-7-2015 09:00
牛師兄,只將短期、浮面嘅業瀉出,大事化小已經好好、好難得㗎啦
~如果有個佛牌就可以將無始以來嘅業瀉 ...

師姐, 有些師父製作的 藥師佛會招財和比較全功能, 最出名的莫過於 龍婆添 而招財聖僧 龍婆冠的拍勁當然都很好 但有人做過實驗, 再好的 藥師佛都只招正財, 吾招橫財的 至於人緣方面, 似終坤平是強項

其實你戴其他佛牌正路來講係吾會掩蓋咗另一塊佛牌嘅效能的, 除非陰牌正牌混帶
小小牛 發表於 30-7-2015 21:36
如果師姐捨得出錢,不妨試下 龍婆冠的拍勁,無乜聽過有人帶 龍婆冠的藥師佛會出現瀉惡現象
...

牛牛呀,咁阿贊朗嘅藥師佛可否瀉惡?
9394abc 發表於 31-7-2015 03:14

我地有一老,如有一寶呢~~~

評分

查看全部評分

Marron 發表於 31-7-2015 09:42
牛牛呀,咁阿贊朗嘅藥師佛可否瀉惡?

織女, 話時話喎, 我無識得/聽過有人戴過 阿贊朗嘅藥師佛, 我見到乃個尊, 心諗乜乃戴得咁冷門嘅, 所以當時仲特登叫乃介紹 e 尊牌添   其實戴牌嘅人都好怕戴到瀉惡牌o架喎, 最巧每塊牌一戴上身就一帆風順, 幸福美滿 邊有人會想戴到塊瀉惡牌o架, 織女乃係咪想揾塊瀉惡牌俾牛朗戴呢 : 衰佬吖, 吾俾家用禾都不特止, 仲剩係識得打劫禾d 牌, 俾塊瀉惡牌俾乃戴到痾餐飽先得
Marron 發表於 31-7-2015 09:43
我地有一老,如有一寶呢~~~

又到搽驅風油, 跌打酒嘅時間喇
小小牛 發表於 31-7-2015 14:11
織女, 話時話喎, 我無識得/聽過有人戴過 阿贊朗嘅藥師佛, 我見到乃個尊, 心諗乜乃戴得咁冷門嘅, 所以當時 ...

其實禾唔係尊登請阿贊朗嘅藥師佛,係禾條頸茅乜力,又想帶組合,又想請尊藥師佛,
但眼見好多藥師佛都好似好大尊咁,咁咪問權爺有無細尊藥師佛囉,屈細靠 阿贊朗 藥師佛 就係權爺好介紹喇!
真係好細尊架!
小小牛 發表於 31-7-2015 14:11
織女, 話時話喎, 我無識得/聽過有人戴過 阿贊朗嘅藥師佛, 我見到乃個尊, 心諗乜乃戴得咁冷門嘅, 所以當時 ...

乃教過禾屈白沙2506崇迪有排瀉作用,禾尊登帶一段時間架,趁還得起還左先呀嘛!