新會員登記
搜索
樓主: PrimaLaw@FB

[求教] 戴新牌

不過龍婆雷的自身牌幫我瀉惡都一流,頭痛,工作不順,好累出晒黎,不過相信先苦後甜,苦盡甘來道理,頂硬上都要,鬼叫我咁鍾愛師父雷
PrimaLaw@FB 發表於 30-7-2015 14:38
Wat Chaiyasathan 龍普因康

如果師姐捨得出錢,不妨試下 龍婆冠的拍勁,無乜聽過有人帶 龍婆冠的藥師佛會出現瀉惡現象
axe 發表於 30-7-2015 16:14
師姐被"濕滯"困擾 , 中醫角度 : 要潟 , 自然舒暢( 努力佩帶 )
                               西醫角度 : ...

有d 瀉惡現象太勁,有d 人真係頂吾順要除牌
gmg168888 發表於 30-7-2015 18:15
牛師兄!小弟真糸未聽過!

gmg兄,其實你睇完 e 個帖,大至上都理解到,牌友所說的瀉惡現象,就是帶了某一塊牌之后,頭頭碰著黑,諸事不順,身体違和……等等不好運的現象囉
頭像被屏蔽
師兄,平時多做慈善
小小牛 發表於 30-7-2015 21:36
如果師姐捨得出錢,不妨試下 龍婆冠的拍勁,無乜聽過有人帶 龍婆冠的藥師佛會出現瀉惡現象
...

依家講乜都冇用啦!都已經「瀉」哂啦!

但話時話,佛牌幫你瀉惡係唔係好事呢? (除咗痛苦之外)
小小牛 發表於 30-7-2015 21:39
有d 瀉惡現象太勁,有d 人真係頂吾順要除牌

咁又冇,因為我果時根本唔知有呢回事,所以繼續戴,直至瀉哂為止!
PrimaLaw@FB 發表於 30-7-2015 23:13
依家講乜都冇用啦!都已經「瀉」哂啦!

但話時話,佛牌幫你瀉惡係唔係好事呢? (除咗痛苦之外) ...

師姐, 能除,能償業障永遠都是好事,塞住係到無機消業是最痛苦的事,這也是佛牌的一種幫助啊,要感恩呢 而以后要繼續多作善行,多改善自身不足之處,如今世經常病得厲害,在前因上明白到今世應該要多作藥物醫療佈施,無國界醫生,奧比斯,東華三院等,就要多加支持,養生保健的知識亦要留意學習唷
PrimaLaw@FB 發表於 30-7-2015 23:15
咁又冇,因為我果時根本唔知有呢回事,所以繼續戴,直至瀉哂為止!

師姐,無始以來,我們往世所作的業,如恒河沙數,除了 佛陀是無漏純清淨之外,我們在凡夫位的眾生,惡業是不可能「瀉完」的 某些佛牌可能只是將你較近的,浮面的或較有緣的惡業先幫你推前顯現出來,但不是以後就可以安枕無憂的了 對不起,不是要有心掃你的興,只是担心你失去了警覺心
在你裏都要讚下牛牛師兄學識淵博,經常可以幫各會員佛友解決難題。