新會員登記
搜索
樓主: luiho

[分享] 賣廣告

luiho 發表於 14-7-2015 14:26
見到個傻仔令我唸番起之前做野個度有人放生既故仔,個度好多老鼠,有日用籠捉左老鼠,捉到之後就放係後門,有個 ...

如果佢拎番屋企先放生,我即刻行個頂禮過佢
luiho 發表於 14-7-2015 14:26
見到個傻仔令我唸番起之前做野個度有人放生既故仔,個度好多老鼠,有日用籠捉左老鼠,捉到之後就放係後門,有個 ...

眾生平等..放生有何問題?
咁你唔好話買條魚返屋企個浴缸放生?
luiho 發表於 14-7-2015 13:58
點解要犯眾憎?d街招冇一年都8個月...你仲唔去報寸?再遲d睇唔清或者甩左你個d...根據《公眾衞生及巿政條例》 ...

我只係告訴你,貼街招係違法,唔應該助長呢D風氣,並唔係話報唔報串既問題,你嚴重曲解我意思
luiho 發表於 14-7-2015 14:09
點解要做on9野?大家心平氣和係到討論下..你就講曬香港法例扮能哂野? ...

我就係心平氣和先同你係到討論,點知你就惡言相向,我都無辦法
我亦深信貼街招呢件事,出發點係向好既方面,但會唔會有其他既宣傳手法,唔好去做呢個行為呢?
我見過好多新建既設施,原本係好靚好乾淨既,但建造後不到一個月已經貼滿曬街招,就算有工人黎MEET左佢,亦都有膠水漬,完全破壞左佢既美觀度,當有外地旅客黎到見到咁,會點諗?你可能會話無咩問題,但我想講一個地區既衛生環境差,足以令到旅客卻歩

另外,我真係唔明白點解LUIHO師兄你要咁大反應,討論區就係要有不同意見..先叫做討論,如果你咁樣同小圈子有咩分別?淨你自己講唔比人地講.唔接受人意見唔係問題,但可唔可以比反多小人格出黎?尊重下人尊重自己
DICKSOK 發表於 14-7-2015 18:12
眾生平等..放生有何問題?
咁你唔好話買條魚返屋企個浴缸放生?

你鍾意點做你既事,,唔好影響到人,損人不利己
DICKSOK 發表於 14-7-2015 18:15
我只係告訴你,貼街招係違法,唔應該助長呢D風氣,並唔係話報唔報串既問題,你嚴重曲解我意思 ...

你呢d唔係討論,係度扮勁,講法例?過主啦...我唔係為左助長講法例開post
DICKSOK 發表於 14-7-2015 18:30
我亦深信貼街招呢件事,出發點係向好既方面,但會唔會有其他既宣傳手法,唔好去做呢個行為呢?
我見過好多新建 ...

你咁0有公德心,咪開post日日清哂街招,去執哂公眾地方d垃圾,記得post相喎,有圖有真相,唔好斎吹
DICKSOK 發表於 14-7-2015 18:30
我見過好多新建 ...

你都冇人格,叫人點比你姐,自己都唔尊重自己,叫人尊重你,哈哈..自我中心的小朋友
我係金鐘見過