新會員登記
搜索
樓主: KazaChan@FB

[求教] 新手分享組合,求師兄指點!

多謝各位師兄指點,努力學習中!
幾特別既組合
何解呢師兄?
四面神係大法師會, LP KEY 坤平, LP朗哈努曼
小小牛 發表於 5-7-2015 12:54
師兄,個店員有無講清楚這三件牌的資料給你知啊

C兄,宜家有啲佛牌商都是初哥入行,最近又收聽晚上收費電台,三個嘉賓啱啱新入行連古曼童都唔識,問你死未哈哈,佢地最識搵錢,個牌邊到出可能連師父名唔知,就賣出去,可能佢地售賣個個牌都話勁。
TC888 發表於 6-7-2015 17:16
C兄,宜家有啲佛牌商都是初哥入行,最近又收聽晚上收費電台,三個嘉賓啱啱新入行連古曼童都唔識,問你死 ...

咁就真係累鬥累
KazaChan@FB 發表於 6-7-2015 11:25
四面神係大法師會, LP KEY 坤平, LP朗哈努曼

咁間牌舖都有講清楚你請的牌的來源,那有無講埋年份和四面神大法會是出自那間寺廟
小小牛 發表於 6-7-2015 21:48
咁間牌舖都有講清楚你請的牌的來源,那有無講埋年份和四面神大法會是出自那間寺廟
...

有啊但唔記得左,最記得坤平係254幾年
當大家整天掛在口邊說喜歡某某師傅,又尊又敬,但係當師傅生活有急需,生病,平日噓寒問暖的事由誰去做呢?如果要計就真係牌商會第一時間可以照顧到呢方面的需要。
我們幫趁牌商可能只係三,五,七個月先一次,但牌商平日就要做定功夫,個個月去跑廟入貨都要拜會問侯下師傅,雖然佢地都係第一身受到師傅的祝福,但佢地所得的也是付出相當代價,舖租,入錯貨,長途電話問侯...等等都是成本。
逆地而處,我們待師傅會比他們做得好嗎?牌的定價,覺得合適咪請羅,唔得既只能算是無緣,緣份未夠。
以上言論只限有良知的牌商,那些為騙財的就另當別論。

unite請得平,係因為放牌的師兄們好人。希望不要有人當執到筍貨再轉售圖利就好了。

評分

查看全部評分

TAISIN 發表於 7-7-2015 01:04
當大家整天掛在口邊說喜歡某某師傅,又尊又敬,但係當師傅生活有急需,生病,平日噓寒問暖的事由誰去做呢?如果 ...

Taisin兄講得很對呀, 其實大家主要所講的是香港的牌舖, 而不是泰國的牌商嘅