新會員登記
搜索
查看: 4945|回復: 42

緣份...又多個愛人....BABY

話說7月1日...返屋企既時侯係路邊見到隻小貓....等左好耐都唔見佢阿貓...就打算拎返屋企比水佢飲下....
但發現貓貓雙眼紅腫...好慘慘....又好瘦

3325776128478952797.jpg 3352344924618437417.jpg 5431247628535098884.jpg 7123915886130997004.jpg

兩隻眼都係濃......第二日就立刻帶佢去睇醫生....但搵左好多間都無位....要再第二日...好彩多得各界朋友幫忙 終於第二日下午6點帶左佢睇醫生

5759909438462695109.jpg 6968893561179233968.jpg

你睇訓個時幾可愛....成日醒左就爬上我身先再訓....成晚唔洗訓...

係公司倣野都要訓上黎

睇完醫生...有D唔開心....因為貓貓有貓溫既病證....雙眼感染...腫哂開唔到眼...
肺有問題....鼻水塞哂個鼻....等等

醫生話貓貓太細...好多藥唔食得....所以只開了小量藥....因為好多藥貓仔身體受唔到
佢話唯有逼佢食多D野...等有抵抗力...先有機會好返....但好易拜拜呢段時間....

當病立即搵同修幫忙唸經加持...希望貓貓早日康復.....

而家每一日早上同晚上要帶貓貓去做治療....每2個鐘餵一次野食....唔洗訓....

經歷左幾日....貓貓肥左...精神好左好多....不過我精神就差左....哈哈.....2個鐘起一次身餵奶真係.........

因為貓貓低溫...唔敢開冷氣....熱到好難訓...又要2個鐘起一次身...想起自已父母真係偉大.....同埋....獸醫真係好貴 哈哈哈哈...好彩我負擔到

不過見貓貓好返好多好開心

311519971854609260.jpg 1429906261152229366.jpg 5893457118125974380.jpg 7410944027464423446.jpg

特別感謝 marron 送出一堆好貴既物資比貓貓
大家見到marron請愛護佢...愛錫佢...比錢佢....保護佢

大家有唸佛唸經都希望大家祝福貓貓(baby)
願佢早日康復開心快樂

評分

查看全部評分

記得封窗..另外唔好好似第三張圖咁拎起佢,佢會痛
DICKSOK 發表於 4-7-2015 13:35
記得封窗..另外唔好好似第三張圖咁拎起佢,佢會痛

第一日唔識
樹兄善心
找到個好主人
師兄 好好照顧去啊 又一位貓奴啦 哈哈
貓B手掌既肉球好好玩架
新手唔比打少十個字