新會員登記
搜索
查看: 1527|回復: 11

[求教] 請教關於帶了龍婆本崇笛後身體不適問題...

本人帶了龍婆本崇笛個半月,帶了三天後連續幾日間中感到心跳(現在沒有), 之後過幾日流感發燒, 流感痊癒後又連續幾日出現肚瀉, 且本人焦慮症又再復發情緒低落, 這個多月來體重減輕人消瘦了。
       之前牛牛師兄說帶得掂龍婆本佛牌的人廖廖可數, 所以我懷疑自己是否帶唔掂龍婆本崇笛? 另又之前看到一貼說有些人帶佛牌後會出現卸惡排毒現象, 所以我又懷疑現在身體不適會不會是排毒現象? 但排毒應該唔會排咁耐?
       而我在二個月前曾在一牌商找師父做貼九金和魯士灌頂, 後來發現該師父有做陰牌, 初時我有懷疑現在身體不適是否與貼九金有關, 但貼九金後頭廿多天冇嘢, 而我帶了龍婆本佛牌第三天就感到不適, 所以我估計應該與佛牌有關。
       所以現在請教各位師兄我現在身體不適是否帶唔掂龍婆本佛牌? 或是帶佛牌後出現的正常排毒現象? 而我需不需要轉換佛牌? 麻煩各位師兄賜教。

評分

查看全部評分

咩都唔好戴呌下先,如果卸得勁既我就戴下停下
認同樓上,等身體好返之後先再戴,咁就清楚咩事
師兄    1...身體有問題,應該睇醫生,檢查下![[3點仲末訓,身體點會好]]    2...個人意見...龍婆本[屈斑柏] 在泰國,信徒可止千萬.........帶得掂龍婆本佛牌的人廖廖可數?懷疑自己是否帶唔掂龍婆本崇笛?.帶佛牌後會出現卸惡排毒現象?..正廟正師父正佛牌點會有問題...我本身吾信呢樣野![[[小弟對小牛師兄絕無意見,亦十分有好感,同佩服]]]     大吉利是講句...佛牌最多吾幫你姐.又點會害你呀﹔!       個人意見.吾歡喜吾好爭執...見諒

評分

查看全部評分

迷信的讲法配合磁场但还是赞同8888哥哥的讲法有病应该睇医生
我個人覺得龍婆笨的牌,绝對會是好牌(因我也有帶)
我意思係能夠戴 龍婆笨嘅聖物戴得「好有效果」的人,我接觸過嘅,聽聞過嘅,無乜,但當然,我係一隻井底牛來o架啫,識得幾多嘢,認識幾多人吖,所以 師兄不要受我講的影響到唷 如果當初這塊牌是合你眼緣而選擇的,即管放心佩戴,不用太担心唷
師兄如果你有焦慮症,純粹以我自己個人的意見,就應盡量減少依靠玄學的力量,因為玄學好容易使人不能以理性去看待事情,而 師兄不妨盡量多些接觸正信的宗教,如果你信仰佛陀的,就多些讀讀佛經,去正信的寺廟學習一下禪觀靜坐,或清靜諗佛佛陀以大智慧自覺覺他,並非一般民間信仰或者玄學的怪力亂神,實在是心靈最好的歸之處唷
況且佛牌處處不離因果,無論戴了佛牌后覺得人生順境了,還是反而多了出現逆境,這都是你自身果報的顯現,希望 師兄都能以平常心面對 與其單靠佛牌的助力,法師做法事……等,還不如做多些佈施,護生,一心至誠持誦【往生咒】,【大悲咒】,諗下【彌陀三經】,【藥師經】,【地藏經】,【金剛經】等,都來得靠d 白衣阿贊做什麼法事好唷
泰國有好多好多好的 龍婆,好的聖物,如果你覺得戴緊的佛牌吾順心,無需太多疑慮,請過另一位 龍婆的聖物試試即可,Unite 大把好東西,又便宜,又保證是正法聖物,take easy la, relax

評分

查看全部評分

多謝各位師兄寶貴意見。
呢排好多人感冒,外地仲有咩 "中東呼吸中級綜合呼吸中東呼中吸綜合呼吸綜合症", 病兩三日好正常既,記得睇醫生就ok架喇。至於法事方面,唔好再亂搵師父搞喇,怕既就上寺搵龍婆啦

評分

查看全部評分

ShinHO@FB 發表於 28-6-2015 17:29
呢排好多人感冒,外地仲有咩 "中東呼吸中級綜合呼吸中東呼中吸綜合呼吸綜合症", 病兩三日好正常既,記得睇 ...

多謝師兄寶貴意見!