新會員登記
搜索
樓主: ShinHO@FB

[分享] 拆防膠一問

好難講風险的百分比, 因為無人/無認可的機構做過調查報告, 而我自己的經歷和所聽所聞的, 反而包殼時整爛塊牌的個案就有, 折殼整爛塊牌的個案又無乜聽過噃   

評分

查看全部評分

阿森 發表於 23-6-2015 22:40
用火燒,用鉗,用剪,唔熟的話好易整爛

高手呀!!!

點解我咁清楚,因為我成日整爛
神龍猜 發表於 24-6-2015 02:08
我都留意到好多人古老粉牌唔會包防膠,但都見到有人會包防水金/銀殼

是否一定係搵熟人包知道技 ...

我自己就見好多幾萬至十幾萬的粉牌, 都是包純金防水殼的, 如 龍婆班的神獸牌, 龍婆多的必打, 龍婆爹的第一期坤平, 龍婆添的碰派坤平........等等  
阿森 發表於 24-6-2015 09:31

爛多幾塊咪識囉~ 久病都可成醫㗎!
小小牛 發表於 24-6-2015 09:31
我自己就見好多幾萬至十幾萬的粉牌, 都是包純金防水殼的, 如 龍婆班的神獸牌, 龍婆多的必打, 龍婆爹的第 ...

我個FD搬幾個箱, 用心口借一借力就裂左

好彩係普通+金屬牌, 如果係你講0個D佢應該喊左出黎
阿森 發表於 24-6-2015 09:31

登錄/註冊後可看大圖

評分

查看全部評分

ShinHO@FB 發表於 24-6-2015 09:38

好彩係普通+金屬牌, 如果係你講0個D佢應該喊左出黎  ...

如果戴得幾萬,十幾二十萬嘅牌, 就當然會好小心 la, 塊牌幾米的範圍都係嚴禁危險動作嘅區域

ShinHO@FB 發表於 24-6-2015 09:38

好彩係普通+金屬牌, 如果係你講0個D佢應該喊左出黎  ...

聽到都想喊!