新會員登記
搜索
樓主: 小小牛

[討論] 泰國檢驗佛牌的公證行,真的只要付錢就可以出到驗證卡嗎?

D人成日講到好似俾錢就連假牌都出到卡咁 , 雖然假牌都可能有機會出到卡(可能100塊假有1塊出到囉)  因為鑑定個個始終係人  人始終都會有失手既時候 。 我認為沙馬公同幾間大既鑑定機構都係可信的   

評分

查看全部評分

yyou2015 發表於 23-6-2015 12:10
如果出證機構是"嚴謹和專業"的, 那麼, 有它所發出的驗證卡, 當然是信心保證啦啦!       ...

除非你是個一方面的專家, 若果不是, 揾一間「嚴謹和専業」的第三方鑑定機構來幫助自己去作真假鑑別, 就點都好過齋聽賣方的片面之詞 當然, 如果塊牌只值二,三百, 咁算 la, 一係靠自己睇, 一係信賣方的為人吧

評分

查看全部評分

ahyip1314 發表於 23-6-2015 13:13
D人成日講到好似俾錢就連假牌都出到卡咁 , 雖然假牌都可能有機會出到卡(可能100塊假有1塊出到囉)  因為鑑定 ...

其實我好想做個實驗, 揾一塊認為是超級 A 貨的假牌, 如早幾年吹到好行的 龍婆多珍寶二期假牌, 最好是被宣稱乜驗牌機構都不可能驗出是假的, 然后由第三方攞去沙馬公和 G咭作驗證   我真係好想睇下結果會係點樣
小小牛 發表於 23-6-2015 09:21
嘩, 就是等 權哥這等專業人士的分析唷

這是你第五post的原因!
小小牛 發表於 23-6-2015 14:24
其實我好想做個實驗, 揾一塊認為是超級 A 貨的假牌, 如早幾年吹到好行的 龍婆多珍寶二期假牌, 最好是被宣 ...

想就做啦!
真卡假牌,包括送去鉴定牌被掉包了我都见过,但是也不能一口把几大鉴定协会都否定了,专家有打眼的时候也正常,平常心对待,真正自己的请牌渠道让自己安心就行。疑牌不请,请牌不疑
hook282000 發表於 23-6-2015 02:06
好多人都只係聽一啲冇辨法或冇門路出卡的牌商說"卡是比錢可以出到"
此話不可說是不對,因為即使係真牌都必 ...

權兄,多口一問,點解淨係得兩間既?
ShinHO@FB 發表於 23-6-2015 22:14
權兄,多口一問,點解淨係得兩間既?

可能DDPRA個網啲牌款式唔夠多掛,佢冇解釋理由係咩呀。
hook282000 發表於 24-6-2015 02:39
可能DDPRA個網啲牌款式唔夠多掛,佢冇解釋理由係咩呀。

呵呵, 明白

不過知道佢地唔會亂出卡都夠啦
Marron 發表於 23-6-2015 14:45
這是你第五post的原因!

做咩成日數住人地發幾多個 post 啫 下次個 post 講下你先得