新會員登記
搜索
樓主: moradok

[爆料] 騙子出沒注意!請各賣家小心!

BKA 發表於 22-6-2015 00:15
呃到呀~ 損失慘重

所以大家如果俾依啲老千撞過,記得第一時間通報俾大家知呀

廣州.......等我去睇下有幾猛料
言少@FB 發表於 22-6-2015 00:08
師兄醒目,一般騙徒手法

依啲人睇少眼都唔得,返正上開寄牌,咪同佢玩下囉

條友仲以為我特意上去笑我,真係唔知邊個笑邊個喇
TAISIN 發表於 22-6-2015 00:10
強國老千何其多

千術之多,無奇不有。買賣都要小心為上

叫人走淘寶呀,過數聽日有呀,俾假錢呀,一齊去銀行彈票呀之類,真係層出不窮。
RickyLam@FB 發表於 22-6-2015 00:24
廣州.......等我去睇下有幾猛料

依啲人藏頭露尾,理得佢話喺內蒙丫。
邊敢出來呀,猛就猛,不過係屎坑入面果種猛囉

如各位見到依兩張相,請小心。
依個老千隨時用來呃人俾錢的。

多謝分享,支持出帖提醒,其實咩交易都係!我幾年前試過賣psp,有個話係台灣買家打俾我話同我買,仲話加多D錢!叫我寄左部psp俾佢先,佢先俾錢我,當然冇理佢啦,香港都大把人要!雖然唔肯定佢係咪騙子,但佢呢個要求已經好過份!
moradok 發表於 22-6-2015 00:33
依啲人藏頭露尾,理得佢話喺內蒙丫。
邊敢出來呀,猛就猛,不過係屎坑入面果種猛囉

我之前遇過啲人見你香港人以為可以恰得就恰
我仲有佢公司地址,之後我做啲乜嘢唔多講,合法方式比個教訓佢
大陸永遠只有騙子係真
RickyLam@FB 發表於 22-6-2015 00:45
我之前遇過啲人見你香港人以為可以恰得就恰
我仲有佢公司地址,之後我做啲乜嘢唔多講,合法方式比個教訓 ...

依啲騙子都唔係第一個來拍門,我都不相信係最尾一個。
總知小心為上
神龍猜 發表於 22-6-2015 00:45
多謝分享,支持出帖提醒,其實咩交易都係!我幾年前試過賣psp,有個話係台灣買家打俾我話同我買,仲話加多D ...

是的,交易即係面交,唔係就先收到錢後貨。

有啲老千仲古惑,叫人走淘寶,到俾錢就話支付寶有問題,自己銀行人唔到落支付寶到。

之後話銀行過數俾賣家,叫賣家入數俾個老千,等佢可用支付寶俾錢。

賣家當然見冇衰,收左錢先過。個老千就專登打個互口冧巴同名有出入,之後賣家收銀行短信有錢到,於是便入錢落對家支付寶。之後當然收左錢失蹤啦。

評分

查看全部評分