新會員登記
搜索
查看: 2408|回復: 10

[求教] 請問儲蓄老人算不算陰牌?

請問儲蓄老人算不算正神or 陰神? 定還是跟招財女神一樣,算是神格不高的正神?

評分

查看全部評分

正法開光,正廟請既同埋係呢個正氣討論區unite請既咪唔係陰牌,邪惡台或unite以外地方請既咪當交學費羅

(我唔係牌商,又未試過賣牌..只係分享心得)
招財女神,徐祝老人算係地仙,可以掛腰
luiho 發表於 17-6-2015 18:31
招財女神,徐祝老人算係地仙,可以掛腰

唔該哂! 師兄
正師父.正廟....便是正牌!....邊位系正師父.正廟.....可多留意本網!
gmg168888 發表於 17-6-2015 19:40
正師父.正廟....便是正牌!....邊位系正師父.正廟.....可多留意本網!

咁即係好似坤平咁?有正有邪?
因為佛祖跟四面神 藥師佛牌等是一定冇陰牌喎!
儲蓄老人 同 招財女神  是否有正有邪?..佛祖跟四面神 藥師佛牌等是一定冇陰牌?     .好難禁話...因為泰國何其之大!陰人陰法何其之多!.....但  佛祖跟四面神 藥師佛  等!我真系未見過!而 儲蓄老人 同 招財女神  有陰法開心!都吾出奇!.......其實...想避陰....可上本網.多睇多問
PrimaLaw@FB 發表於 17-6-2015 19:43
因為佛祖跟四面神 藥師佛牌等是一定冇陰牌喎! ...

最重要的是看製作者是誰

評分

查看全部評分

PrimaLaw@FB 發表於 17-6-2015 19:43
因為佛祖跟四面神 藥師佛牌等是一定冇陰牌喎! ...

冇話一定既....

http://www.unitehk.com/forum.php?mod=viewthread&tid=16295&extra=page%3D7

評分

查看全部評分

小小牛 發表於 17-6-2015 21:38
最重要的是看製作者是誰

絕對同意,任何佛牌/聖物都係睇製作者是誰

評分

查看全部評分