新會員登記
搜索
查看: 3815|回復: 37

[討論] 各位朋友會點洗銀殼

出汗就好易整污濁個銀殼.......大家點樣洗架?

係咪好似坊間傳聞咁用牙膏
我都想知..有d人用洗銀水,有d人用藍威寶,有d人就甘用抺銀布抺..
如果氧化,我會用洗銀水。
浸一浸,棉花棒抹一抹,過一過水,自然吹乾,攪掂!
我用牙膏,用洗銀水好似好傷㗎!
剛剛用牙膏輕輕刷完,污糟邋遢bye bye
睇黎牙膏佔多數
keroro1129 發表於 17-6-2015 19:04
剛剛用牙膏輕輕刷完,污糟邋遢bye bye

乜牙膏得o架咩
轉載

誰說牙膏只能用來刷牙? 日常生活中,牙膏還有不少妙用呢。 英國《每日郵報》“女性”專欄總結了一些牙膏的用途:臨睡前在眼周塗一點牙膏,有助消除眼部疲勞、祛除黑眼圈;手上有魚腥味或大蒜味,可以用牙膏洗手去味;用牙膏摩擦指甲,可以讓指甲變得光滑;白球鞋沾上污漬,可以試試用毛巾蘸著牙膏清除;幫助清除手機屏幕或表面上的划痕;清洗銀器,去除銀器表面的氧化物;熊孩子用蠟筆在家裡的牆上亂畫,可以試試用牙膏清除;去郊外時帶上管牙膏,在被蚊蟲叮咬後塗抹,可減輕瘙癢感。  (喬穎)【新華社微特稿】

評分

查看全部評分

得架,我唔捨得之嘛!
Marron 發表於 19-6-2015 15:25
得架,我唔捨得之嘛!

吾捨得,乜牙膏好貴o架咩