新會員登記
搜索
樓主: dondon

[注意] 跟團去泰國旅遊請小心!!!

小小牛 發表於 15-6-2015 21:43
泰國政府應該要做d 嘢 la, 這樣只會破自己佛教國家的形象

旅遊業的污點!
bebekk 發表於 15-6-2015 18:33
我以前跟團過泰國都試過有泰國導遊話有牌請,我就無請,不過有一個家庭就同佢請左,見佢請得咁開心都唔好意思 ...

冇錯!如果係正牌同真牌就算貴啲啲都冇問題丫!但係可惜唔係呢!

佢做得出應該預左丫!!!!
yyou2015 發表於 15-6-2015 17:21
唉 .... 連佛牌錢都呃 .... 傷心!

咪係囉!呃人唔識野!好衰囉!
有D人真係為佐錢乜都做得出
可向該旅行社作出強烈反映,因導遊或領隊以其有関人員,不可在團隊中討論有関政治,宗教及鬼神之說!更不可於非旅社安排下私下買賣,( 但團友私下主動向導遊或領隊提出則難以跟進)如導於行程中唱咪而証據充份,將受處罰!以及行內街知巷聞!同時亦可提出退款要求,如旅行社怠慢態度可向議會提出申訴!(此舉旅社將會發軟蹄)!以上希望幫到你,同時亦免其他人中招!完
cpo 發表於 16-6-2015 02:16
可向該旅行社作出強烈反映,因導遊或領隊以其有関人員,不可在團隊中討論有関政治,宗教及鬼神之說!更不可於非 ...

多謝建議!會同朋友講返睇吓佢想點。
不過真假好主觀的,呢啲牌佢都可以話係比過師傅開光,咁講法基本上冇得嗌..........
hook282000 發表於 16-6-2015 13:54
不過真假好主觀的,呢啲牌佢都可以話係比過師傅開光,咁講法基本上冇得嗌.......... ...

咁又係喎!多謝權兄意見!
hook282000 發表於 16-6-2015 13:54
不過真假好主觀的,呢啲牌佢都可以話係比過師傅開光,咁講法基本上冇得嗌.......... ...

咁又係喎!多謝權兄意見!