新會員登記
搜索
查看: 3697|回復: 9

有關九尾狐牌宣傳的感想

其實我想了很久,應唔應該寫這篇,但是都是覺得應該寫出來。

本人跟四面佛極有緣,簡直可以話是有求必應,無論求職、求財、遷居、健康問題,事無大小四面佛都照顧妥當。短短三年間去了泰國廿幾次都是還願許願;亦因此而供請佛牌(當然是四面神),得到四面神保佑安排,當然亦無請假牌陰牌

當中亦認識了澳門牌商,她本身是佛牌愛好者,對佛牌有一定認識,後來跟眾師兄弟一起開了佛牌店。她跟我講,她本人牌店不賣狐仙牌,理由是覺得法相不雅,大腿張開,她自己接受不到。

最近,因為佛牌熱潮,我經常上網search,睇下依家潮流興乜,發現好興陰牌,小女生當正狐仙牌是吸引異性、留住男朋友個心的玩意,x 寳網上賣的簡直百分之九十九是玩具樣。

其中見好多宣傳都是話某明星都請了九尾狐牌,如何招財增魅力人氣,求乜都得,大紅大紫的。當中有網上宣傳,明星古x 樂去參拜某做九尾狐牌阿贊云云。

其實,這個明星根本做了很多善事,貧困山區助學醫療,佢自己一個月幾十萬咁捐,根本出面人想像不到。點解我會知道? 因為我係果個慈善機構裡面做財務,每個月都會見到銀行入數通知,見到佢捐咗幾多錢
我無帶過狐仙牌陰牌,無揾果d亞贊,亦唔知古x樂有冇揾過果亞贊或請狐仙牌,但我相信佢咁大力行善,同佢既運程有莫大關係,假如果d咩牌真是可以令到人大紅大紫/求乜得乜,根本絕大部分人都無機會請到手,幾時轉到你班俾幾千幾百供金既OL 學生妹/學生仔!   另外,自從我拜咗四面佛之後,我開始做放生、捐棺材等,次數已經超過二百次,雖然唔算咩功德,總算是對四面神的一片感恩之心❤!
多謝分享多做善事真係有幫助古仔既經歷係一個幾好既分享
頭像被屏蔽
請不要再討論,這東西沒有討論必要
PrimaLaw@FB 發表於 14-6-2015 17:43
我無帶過狐仙牌陰牌,無揾果d亞贊,亦唔知古x樂有冇揾過果亞贊或請狐仙牌,但我相信佢咁大力行善,同佢既 ...

要向師兄多多學習
我都係四面神fans
我覺得有必要講出來: 因為有許多人供陰,不是不知道風險,而是以為敢於冒險會得到眼前利益。 又以為某某某得到咁多錢或成功,是因為求助於邪術,其實根本是無良商人歛財的商業炒作技倆,實情根本不是咁樣!  果d相信宣傳去供陰嘅人,根本大部分未見其利,先見其害,仲未發財已經撞鬼!

評分

查看全部評分

PrimaLaw@FB 發表於 14-6-2015 18:46
我覺得有必要講出來: 因為有許多人供陰,不是不知道風險,而是以為敢於冒險會得到眼前利益。 又以為某某某 ...

師兄請放心,Unite 很多版友都知道供陰的禍害,多謝你的見聞分享
而家重有人將四面神講成四面佛,奇怪。
HugoSung@FB 發表於 14-6-2015 19:26
而家重有人將四面神講成四面佛,奇怪。

有咩奇怪,就算已經知道哂佢係大梵天王d歷史都好,始終俾人叫咗咁多年,都好難改口!