新會員登記
搜索
樓主: 9394abc

[求教] 請問佛級佛牌可否戴在背脊後面?

多謝咁多位師兄賜教,另我想知必打佛牌能否带背脊後面?
其實有人話有佛相既唔可以戴頸後,又有人話必打可以戴頸後(防小人),亦有人頸後戴七龍佛。

師兄如果覺得有需要就試下,如果戴左覺得有唔妥就除下
神龍猜 發表於 14-6-2015 17:38
其實有人話有佛相既唔可以戴頸後,又有人話必打可以戴頸後(防小人),亦有人頸後戴七龍佛。

師兄如果覺得 ...

唔該哂師兄……
DICKSOK 發表於 14-6-2015 13:10
你有無諗過用另一條繩放係前面

Agree x 2
9394abc 發表於 14-6-2015 15:38
多謝各位賜教,另必打佛牌是不是可帶背脊侈面?

必打是可以掛頸后面的,藥師佛和象神就吾好喇
小小牛 發表於 14-6-2015 21:44
必打是可以掛頸后面的,藥師佛和象神就吾好喇

唔該哂師兄
9394abc 發表於 14-6-2015 17:28
多謝咁多位師兄賜教,另我想知必打佛牌能否带背脊後面?

佛級不可帶頸後!

長氣d都要講,佛牌只是助力,如你一味求,不行善,不回向,不種善根,帶19個牌都無X用。

師傅,龍婆為佛牌加持,天神、佛祖保祐,係希望佢幫左你,然後你去幫更多人。

有人話擋險,擋是非,避小人,擋詛咒嘅佛牌可以帶頸後,我想話,其實天神、佛祖唔會係你後面囉!
Marron 發表於 15-6-2015 09:20
佛級不可帶頸後!

長氣d都要講,佛牌只是助力,如你一味求,不行善,不回向,不種善根,帶19個牌都 ...

唔該哂師姐。