新會員登記
搜索
查看: 4229|回復: 16

[四面神] 守護我的四面神

因為機緣巧合,請了wat don 四面神小立尊。有一次,早上起床我喉嚨痛,我跟四面神講:「食咩會好呢?我唔睇醫生食西藥」。

結果,我如常去茶餐廳食早餐,叫熱檸茶。怎料,果杯居然是熱檸蜜。當然只收熱檸茶價錢。令我大受感動!❤

評分

查看全部評分

四面神無得頂
頭像被屏蔽
very good..thanks for sharing......
四面神好好
最近,祂俾我感應要換牌殼,我想去旺角換,點知幾次都換唔成,於是,就準備去九龍城。
上個月,祂突然俾我知道要換牌殼,我想去先前旺角換過果間換,但奇怪地幾次都換唔成。      之後,諗住坐小巴去九龍城,在旺角上車,點知竟然上錯去紅磡小巴,後來發覺咗,但又心諗不如去到附近先行過去九龍城。   其實,紅磡跟九龍城根本就反方向!    上到小巴之後,不久就橫風橫雨,去到何文田上山時,簡直路面如泥石流。   我心諗咁奇怪,會唔會四面神唔想我係原本果間換殼,專登帶我去佢心目中果間。  於是即刻上網search 紅磡邊度有佛牌店,當日是星期日晚上七時多,我選擇了其中一間(另一間網上寫明星期日休息),落車時,雨細咗好多,我問人個商場係邊,好順利就去到,連水牌都唔駛睇,就自然向間鋪頭行過去,當然好順利換咗殼,仲比原先果間平咗$30
㩒錯制,請問可否幫我刪除5# , 唔該曬!
PrimaLaw@FB 發表於 14-6-2015 14:50
上個月,祂突然俾我知道要換牌殼,我想去先前旺角換過果間換,但奇怪地幾次都換唔成。      之後,諗住坐小 ...

嘩,真係好夾喎
小小牛 發表於 14-6-2015 22:10
嘩,真係好夾喎

其實我好感慨,覺得佢來我身邊唔係時候。因為我的運勢正值人生的最低點(根據八字),所以佢盡哂全力都只是保到我個人平安,無咩極大神績;亦可以話是啱時候,因為雪中送炭
頭像被屏蔽
師兄搵到塊岩自己既牌真好