新會員登記
搜索
樓主: 芭蕉仔

戒食牛肉。。

小小牛 發表於 6-6-2015 12:49
同你媽媽講, 天神係一種高級的生命型態, 係吾會食我們這個娑婆世界嘅血腥污穢的肉類o架  只有供鬼,  ...

吾緊要拉,佢都戒左好多年,佢自己中意咪得
小小牛 發表於 6-6-2015 12:50
吾戒煙吾好咀你女朋友喎

係呀我女朋友都係甘講 食完煙吾比我錫
但我又好中意時不時錫佢一啖haha 講完出黎都好肉麻
小小牛 發表於 6-6-2015 12:52
我除咗人肉, 生嘅肉吾食之外, 乜鬼肉都食o架喎

有d生肉都好食架喎
小小牛 發表於 6-6-2015 13:07
Again, 拜觀音吾食牛只是一種民間信仰, 你搞清楚 大慈大悲觀世音菩薩是一個什麼樣的生命体先, 如果無理可 ...

Haha 其實我覺得係老一輩先甘諗姐
seilohk 發表於 6-6-2015 13:35
其實唔只牛,豬羊雞我都好小食,但因屋企関係.... 雞都會酌量食小小..

比較想知原因
TAISIN 發表於 6-6-2015 14:14
食牛肉感覺真係比較燥...

係呀 其實好耐以前已經有人叫我戒,果陣覺得無咩野,人愈大就覺得牛肉好腥
芭蕉仔 發表於 6-6-2015 14:17
係呀我女朋友都係甘講 食完煙吾比我錫
但我又好中意時不時錫佢一啖haha 講完出黎都好 ...

后生仔女談情說愛係咁o架喇, 我地 e d 亞伯係過來人, 明嘅
小小牛 發表於 6-6-2015 14:54
后生仔女談情說愛係咁o架喇, 我地 e d 亞伯係過來人, 明嘅

甘又吾好甘講 呢到無分年齡架嘛
芭蕉仔 發表於 6-6-2015 14:18
有d生肉都好食架喎

吾知點解, 我細細個到 e + 一食生肉就會想嘔, 雖然男人鹹濕都想補下, 但我完全放吾到隻生偶偶嘅生蠔入口
芭蕉仔 發表於 6-6-2015 14:53
係呀 其實好耐以前已經有人叫我戒,果陣覺得無咩野,人愈大就覺得牛肉好腥 ...

我反而覺得d 豬肉好臭