新會員登記
搜索
樓主: Marron

呢排都要去醫院。。。

Marron 發表於 4-6-2015 15:48
佢依家意識清醒,係半身郁唔到姐。。。

如果清醒,你們就要考慮用中醫定西醫,理論上二者思考療法是不同的,唯一論點相同就是越早搞越好。
當然都要遇到好醫生啦!
TAISIN 發表於 4-6-2015 16:20
如果清醒,你們就要考慮用中醫定西醫,理論上二者思考療法是不同的,唯一論點相同就是越早搞越好。
當然都要 ...

家人意向都係西醫,加物理治療。不過呢三日怕情況惡化
師姐!可試下幫[替]你公公.如素一段日子,或做下功德[[列如..放生.捐錢.捐牌...等等]]......
gmg168888 發表於 4-6-2015 16:25
師姐!可試下幫[替]你公公.如素一段日子,或做下功德[[列如..放生.捐錢.捐牌...等等]]...... ...

呀!都好啊!
謝謝提供。
我會做的。
師姐你都明白生死有命,公公都 94歲。。。只係希望唔好太辛苦!........有D野.想到就快D做!吾好比自已留下..悔恨.后悔...
gmg168888 發表於 4-6-2015 16:41
師姐你都明白生死有命,公公都 94歲。。。只係希望唔好太辛苦!........有D野.想到就快D做!吾好比自已留 ...

我一向都孝順佢,我夠膽講,我唔會遺憾,但係會唔捨得。
皆因一早明白:人生根本係減數,見一面,少一面。
明白!就好![小弟善意的]有你在公公身旁也是怹的福氣!加油
Marron 發表於 4-6-2015 16:22
家人意向都係西醫,加物理治療。不過呢三日怕情況惡化

佢係你至親,點選擇還是交回親人決定吧,我們外人不宜多意見。
至於神佛之論,只要是不涉及治療過程就盡力做吧。
唯一可給的意見就是盡快下決定,拖得越耐就越麻煩。
有時間盡量留在他身邊照顧盡子孫責任就好了。

評分

查看全部評分

gmg168888 發表於 4-6-2015 16:59
明白!就好![小弟善意的]有你在公公身旁也是怹的福氣!加油 ...

明白㗎師兄,多謝你。
TAISIN 發表於 4-6-2015 17:09
佢係你至親,點選擇還是交回親人決定吧,我們外人不宜多意見。
至於神佛之論,只要是不涉及治療過程就盡力做 ...

嗯,知道了。
多謝師兄。