新會員登記
搜索
樓主: 芭蕉仔

[七龍佛] 七龍佛

芭蕉仔 發表於 30-5-2015 17:41
甘又係 我又要勤學習

有陣時見到心頭好真係會忍唔住手。
但神像非普通物品,請到假貨當交學費,但請到靈異物就一身蟻。
所以更要給自己頭腦冷靜一下,給自己一個信息,請不到只是自己與衪緣份不足,或許明天,後天還會遇上更好的也未定。
好像在拍賣場,今天拍不到的,明天或會有更好的,希望真是在明天。
芭蕉仔 發表於 30-5-2015 09:29
好的,就算當佢藝術品也不錯
係怕有邪靈姐

有無邪靈要俾學法嘅人睇先得 正路應該係無嘅
TAISIN 發表於 30-5-2015 21:16
但神像非普通物品,請到假貨當交學費,但請到靈異物就一身蟻。 ...

你拍吾到 權哥套理事版,再用 e 個價就未必有希望了
芭蕉仔 發表於 30-5-2015 09:28
泰國的,佢話係個潮洲師傅比佢既泰國佛,但佢吾知咩黎,之後佢話呢尊七龍佛已經放左係個潮洲師傅個佛堂5x ...

傳統中國人的佛堂就吾會有供陰 e d 咁嘅嘢,所以正路應該就無乜問題
TAISIN 發表於 30-5-2015 21:16
但神像非普通物品,請到假貨當交學費,但請到靈異物就一身蟻。 ...

真係心郁架...但佢話放左係潮州師傅個佛堂..
我諗緊會吾會有咩問題
小小牛 發表於 30-5-2015 22:24
傳統中國人的佛堂就吾會有供陰 e d 咁嘅嘢,所以正路應該就無乜問題
...

勁想請..但又有d感覺吾知點甘..
放左係潮州師傅個佛堂5x年喎..
小小牛 發表於 30-5-2015 22:22
你拍吾到 權哥套理事版,再用 e 個價就未必有希望了

沒緊要啦!
有一塊半塊己經心足!
權哥太多好東西,今天得不到,或許明天有更好!
芭蕉仔 發表於 31-5-2015 00:35
我諗緊會吾會有咩問題

已過去的想太多,愈是會動搖你的堅忍信念。而且價錢都唔平,要先考量自己的能力。你咪睇我在拍賣區一蚊一蚊跟機咁開心,我預了隨時中標的。一切量力而為,是你玩牌,不要給牌玩返你轉頭。(忠言包括埋警告我自己)

評分

查看全部評分

芭蕉仔 發表於 31-5-2015 00:35
我諗緊會吾會有咩問題

為咗安心,你都係請番知道有高僧開過光的 佛陀像會比較好d, 供奉得來左懷疑右懷疑就吾好 la
TAISIN 發表於 31-5-2015 01:30
沒緊要啦!
有一塊半塊己經心足!
權哥太多好東西,今天得不到,或許明天有更好! ...

Good 心態 不過你用一蚊一蚊咁拍就預咗無,因為識計數嘅師兄一定會即食,十二塊牌二千五,平均一塊二百零蚊,抵到爛 la