新會員登記
搜索
查看: 1898|回復: 14

[佛祖] 熱爆師傅的流行項目

有留意開既版友都知 今輪龍婆彭(婆登碰)可以話係熱爆牌界 佢既"坤平馬下神尼"口碑絕佳 我自己當然收左少少啦
一路戴一路研究下 越黎越喜歡師傅 所以想請D特別少少既黎收藏
發現師傅的圖鑑封面都有尊法相十分慈祥的拍勁放在當眼處
心想呢尊定必是流行項目同師傅既招牌作品

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

原來呢尊2553藥師佛差不多是全舊料制成 當中包括
龍婆奧巴史自身 2497成功佛 龍婆鐘招財魚 龍婆了財龜
底部入藏粉料包括: 龍婆Tim符珠,龍婆班神獸牌, 阿贊Tim阿贊朗的龍普托,2497七龍佛
呢期只造999尊藥師佛拍勁 (另有108尊特別版但找不到) 更加係經過師傅
一年時間的加持
睇到咁點會忍到手...........

(一齊黎玩尋寶 睇下材料有咩好牌啦)
16191_538213259539495_808272532_n.jpg 556901_538213256206162_1983086457_n.jpg
29631_538213279539493_379136439_n.jpg 425729_538213286206159_1125366141_n.jpg
481820_538213316206156_1706352730_n.jpg 556832_538213336206154_908130234_n.jpg 530344_538213312872823_2092415330_n.jpg
430955_538213309539490_1338934652_n.jpg 406731_538213282872826_1265336598_n.jpg

自己忍唔到 當然要毒埋朋友啦 最後我地收了兩尊
俾你地話開土豪既我(無錢洗時你地唔知姐) 面對如此好牌當然要包金啦
Photo 29-5-15 10 00 14 am.jpg
Photo 29-5-15 10 00 25 am.jpg
Photo 29-5-15 10 00 33 am.jpg
Photo 29-5-15 10 00 41 am.jpg

評分

查看全部評分

只係睇材料陣容都興奮
又係你啊 陳生
點解次次都係土豪牌
又有錢又土豪
多謝師兄分享
呢尊真係好正!